Belgacom: 'We betaalden te veel'

Belgacom: 'We betaalden te veel'
Foto: © SC

Het ziet er niet naar uit dat de clubs uit de Jupiler League meer geld gaan krijgen als het nieuwe televisiecontract wordt onderhandeld. Dat valt af te leiden uit de uitspraken van Jean-Charles De Keyser, die bij de telecomgroep de leiding heeft over Belgacom TV. 

Op een persconferentie gisteren zei De Keyser dat Belgacom te veel betaalde voor de rechten om de Belgische competitiewedstrijden uit te zenden op televisie, vooral in verhouding met het spektakel dat de vaderlandse competitie brengt.

In 2005 sleepte Belgacom de uitzendrechten voor de Belgische voetbalcompetitie in de wacht na een hevige strijd met concurrent Telenet en BeTV. Drie seizoenen lang betaalt Belgacom 36 miljoen euro per seizoen. Als je de productiekosten er bij telt loopt de kost voor Belgacom per jaar op tot zo'n 50 miljoen euro.

Belgacom is wel nog steeds geïnteresseerd om het voetbalcontract te verlengen, maar het lijkt dus onwaarschijnlijk dat er opnieuw 36 miljoen euro neergeteld wordt. Ook concurrent Telenet lijkt immers niet van zin zoveel neer te leggen. [TH]

    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties