Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Stadion der Freundschaft
Aachen met tien voorbij Cottbus
Philippe Crols

Alemannia Aachen heeft een zeer belangrijke overwinning geboekt in de strijd om de degradatie. Het versloeg concurrent Cottbus met 0-2. Aachen moest het ruim een helft lang met een man minder zien te redden, maar deed dat dus voorbeeldig.

Op het kwartier zagen we de eerste kansen. Bezoeker Stehle zag zijn poging niet zover naast gaan, maar het was Cottbus dat het gevaarlijkst was. Straub was bij de pinken op een kopbal van Baumgart. Even later moest diezelfde Straub redding brengen op de inzet van Munteanu. Aachen voetbalde echter wel goed mee en kreeg via Ibisevic en Klitzpera ook enkele mogelijkheden. Op het halfuur klommen de bezoekers op voorsprong. Na een mooie pass van Schlaudraff schoot Rösler de 0-1 op het bord.  Met nog tien minuten te gaan in die eerste helft zag het er zeer goed uit voor de bezoekers. Schlaudraff werd foutief gestuit in de zestien en de bal ging op de stip. Schlaudraff zelf zag zijn elfmeter gered worden door Piplica. Twee minuten later moest Aachen ook nog eens met z'n tienen verder. Dum werd uitgesloten. 0-1 was wel de ruststand.

Aachen trok zich de tweede helft terug en loerde op de counter. Via Schlaudraff en Ibisevic kreeg het aanvankelijk ook nog de twee beste kansen. Cottbus, met een mannetje meer, stelde daar bitter weinig tegenover. Het was wachten tot tien minuten voor tijd vooraleer Straub echt alles uit de kast moest halen op het schot van Gunkel. Straub stond goed te keepen en voorkwam de gelijkmaker van Cottbus nog een keer toen Skela goed op doel gaf. Cottbus scoorde niet meer en in de blessuretijd maakten de bezoekers er tot overmaat van ramp voor de thuisploeg nog 0-2 van. Schlaudraff bediende Pinto en die maakte het zaakje proper af.