Bosnjak hunkert naar de groene mat

Bosnjak hunkert naar de groene mat
Foto: © SC

Vier maanden geleden liep Ivan Bosnjak een zware knieblessure op. Hoewel er gevreesd werd voor zijn seizoen bestaat de kans dat de Kroaat toch nog op het veld verschijnt. De spits van Genk hunkert alvast naar nog wat speelminuten. "Ik heb er alles voor over om nog vijf minuten te spelen dit seizoen, alsjeblieft God, hun me die", aldus Bosnjak in Het Laatste Nieuws. 

Vier maanden geleden scheurde Bosnjak de kruisbanden van zijn rechterknie. Bij Genk ging men ervanuit dat het seizoen van de spits erop zat. Dat was echter gerekend buiten de wilskracht van de aanvaller zelf. Ondertussen loopt hij weer en trapt hij zelfs weer op de bal. Trainer Broos wist te vertellen dat hij nooit iemand zo gedreven had zien terugvechten. Toch heeft Bosnjak, naar eigen zeggen, niet overdreven tijdens de revalidatie. "Heeft Broos dat gezegd? Bedankt coach! Ik heb drie maanden in de fitnesszaal gezeten. Week na week dezelfde vervelende oefeningen herhalen. Ik wil daar geen tweede keer zitten, dus luister ik braafjes naar de goede raad van de specialisten. Ik ben geen medisch wonder, maar ik zei tegen mezelf: ik kom sterker terug dan voorheen. Misschien kwam het nooit meer goed, maar dan kon ik mezelf niks verwijten. Ik ben een vechtertje."

Twee weken geleden verscheen een dolgelukkige Bosnjak terug op het oefenveld. Binnen twee weken kan hij mogelijk weer bij de groep aanpikken. Nu hij zover is zou hij dolgraag nog even op het veld staan dit seizoen. "Ik was dolgelukkig. Eindelijk weer die geur van het gras, eindelijk weer die bal aan mijn voeten. Onbeschrijflijk, de vreugde die door me heen ging. Woensdag moet ik op controle. Wellicht zet de dokter het licht op groen om binnen twee weken bij de groep aan te pikken. Ik ben er bijna, maar nog niet helemaal. Ik blijf me focussen op die ene gedachte: ik wil dit seizoen nog spelen. Al is het maar voor vijf minuten. Elke dag bid ik voor het slapen gaan tot God, ik hoop dat hij mijn gebeden aanhoort. Ik hoop echt dat ik snel weer met de groep mag trainen. Ik haat dat etiketje 'bijna fit'".

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties