Maradona met spoed opgenomen in ziekenhuis

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Maradona met spoed opgenomen in ziekenhuis
Foto: © SC

Diego Armando Maradona, levende legende van het Argentijnse voetbal, is gisteren met spoed opgenomen in een ziekenhuis in de hoofdstad Buenos Aires. Volgens Alfredo Cahe, de persoonlijke arts van de voormalige stervoetballer, heeft Maradona weer last van overgewicht, rookte hij de laatste tijd weer veel sigaren en dronk hij veel alcohol.

Cahe benadrukte wel in een radiointerview dat zijn opname niets te maken heeft met een drugsverslaving. Bovendien is het leven van Maradona ook niet in gevaar. Wel zal de ex-speler van FC Barcelona en Napoli Calcio enkele dagen in het ziekenhuis moeten blijven om enkele onderzoeken te ondergaan.

Maradona heeft al jaren last van gezondheidsproblemen. Cahe had de afgelopen dagen toevallig al gezegd dat Pluisje zijn oude gewoontes van vroeger weer had opgenomen en een verblijf in Zwitersland zou de voormalige superster weer goed doen. Cahe bevestigde dat de levensstijl van Maradona nog altijd niet is wat het zou moeten zijn, maar cocaïne gebruikt hij volgens hem niet meer.

Zeven jaar geleden werd Maradona al eens opgenomen na een hartaanval door een overdosis cocaïne. Vier jaar later werd hij met dezelfde problemen ook al opgenomen op intensieve zorgen. In 2005 onderging Maradona dan een maagverkleining waardoor hij snel dertig kilogram afviel.

    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties