munManchester United
blrBlackburn
Datum: 31/03/2007 16:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Old Trafford
Man Utd walste over Blackburn
Luc Goderis
| 0 reacties
Man Utd walste over Blackburn
Foto: © SC

Manchester Utd heeft zaterdagnamiddag opnieuw zijn titelambities kracht bijgezet door Blackburn met een duidelijke 4-1 huiswaarts te sturen.  De vier doelpunten waren niet eens zo overdreven, maar de Reds hebben er wel moeten voor knokken.  Lange tijd zag het er somber uit voor de thuisploeg, maar na de rust bogen ze hun achterstand op indrukwekkende manier om.

Blackburn was geenszins onder de indruk van Old Trafford en was tijdens de openingsminuten zelfs de gevaarlijkste ploeg.  David Dunn schoot vanuit de tweede lijn, maar de bal verdween over het doel van Edwin Van der Sar.
 
Manchester Utd voetbalde zonder veel inspiratie en wachtte geduldig de kansen af.  Het loonde bijna voor de Reds, maar Wayne Rooney kon tot tweemaal toe niet afwerken voor een nagenoeg leeg doel.  Telkens gooide Brad Friedel zich met doodsverachting in de baan van het schot en behoedde de Rovers zo voor de achterstand.
 
Bij de Rovers leefde Morten Gamst Pedersen zich op de linkerflank uit en kon enkel foutief gestopt worden, maar de vrije trappen leverden niets op.  Net voor het halfuur dweilde de Noor nogmaals de flank af en trok gevaarlijk voor.  Michael Carrick verkeek zich op de voorzet en duwde die tegen de eigen paal.  Matt Derbyshire was goed gevolgd en duwde de 0-1 binnen.
 
Naarmate de eerste helft naar zijn einde liep eiste de thuisploeg het grootste deel van het balbezit op.  Cristiano Ronaldo dribbelde dat het een lust was, maar de Portugese dribbelkont raakte amper voorbij de blauwwitte verdedigers.  Christopher Samba liet zich door het sambavoetbal van Ronaldo niet in de luren leggen.
 
Na de herneming vloog de thuisploeg er wat steviger in.  Vooral Ji Sung Park dreigde enkele keren vanop rechts, maar behalve één grote kans leverde dat aanvankelijk niets op.
 
Manchester Utd draaide daarop de gashendel wagenwijd open.  Het leverde hen uiteraard heel wat balbezit op en ook enkele halve kansen, maar de Rovers-defensie gaf geen krimp.
 
Precies op het uur viel de verdiende gelijkmaker dan toch.  Paul Scholes begon, na balverlies van Samba, aan zijn wandeling door de bezoekende defensie.  Hij zette drie man in de wind en schoot vervolgens staalhard voorbij Friedel.
 
Blackburn kwam er helemaal niet meer uit en het was pompen of verzuipen voor de blauwwitten.  De Mancunians gingen driftig op zoek naar de winning goal, maar eerst draaide Ryan Giggs een vrije trap zwak naast en wat later kon Ronaldo, alleen voor Friedel, niet afwerken.  De Amerikaanse reus verhinderde de Portugees tot driemaal toe het scoren.
 
Man Utd liet na de gelijkmaker kans na kans liggen en Giggse ramde de bal ook nog op de dwarsligger.  Mark Hughes haalde de onzichtbare Benni McCarthy naar de kant en gooide Jason Roberts in de strijd in de hoop het rode gevaar wat aan banden te leggen.
 
Iets meer dan een kwartier voor affluiten maakte Ronaldo zijn zoveelste actie van de middag.  Zijn voorzet belandde in de voeten van Carrick en die schoot door een bos van benen de onvermijdelijke 2-1 binnen.
 
Met nog een kwartier op de klok was Hughes opnieuw aan zet en ruilde zijn oude Turk, Kerimouglu Tugay, in voor het jonge geweld van Sergio Peter.  Minuten later liep de Duitser de hele linkerflank af, maar stuitte in extremis op John O'Shea.
 
Blackburn moest in de slotfase de bittere kelk nog tot op de bodem ledigen.  Na een goedkope vrije trap ranselde Friedel de bal wonderbaarlijk uit doel, maar Park duwde ongenadig de rebound binnen.  In de slotminuut maakte Ole Gunnar Solskjaer het helemaal af.  De onvermijdelijke invaller duwde droogjes de 4-1 binnen.
 
Al maken de cijfers het niet echt duidelijk, toch was het een hardbevochten zege voor de thuisploeg.  De Reds onderstrepen er wel nog eens duidelijk hun titelambities mee.  De Rovers streden voor wat ze waard waren, maar werden na de pauze helemaal onder de voet gelopen door een ontketend United.  Europees voetbal lijkt voor het team van Mark Hughes veraf, maar binnenkort mogen ze op hetzelfde Old Trafford Chelsea ontvangen in de halve finale van de FA Cup.