Interview Terugblik met Guido Brepoels

Giel Vermeulen
| 0 reacties
Terugblik met Guido Brepoels
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voetbalkrant kon de trainer van OH Leuven Guido Brepoels na de gewoonlijke persbabbel nog even strikken voor een paar vraagjes in verband met zijn vertrek naar KVSK United. De sympathieke en ambitieuze Limburger straalde na afloop van de match van zondagavond. OHL won met 3-1 van RS Waasland, waarbij Brepoels’ toekomstige ploeg alleen maar kan winnen door niet te moeten degraderen. Een gouden weekend dus voor Guido Brepoels die, door inbreng van veel jeugd in de eerste ploeg, OHL een vijfde plaats –en nog steeds een ticket voor de eindronde!- bezorgde.

Bent u tevreden over afgelopen match?

“Ik zag vooral in de tweede helft meer pressie van onze kant. Boy-Boy is ook goed ingevallen. En vooral de laatste 30 minuten heeft de ploeg zich als een echt team bewezen. Een minpunt is dat Fabrice Omonga voor de derde keer geel heeft gekregen, maar ik zeg hem chapeau, ik was deze match zeer tevreden over hem. Voor mij is het gewoon een schitterend paasweekend geweest (United won ook van Antwerp, nvdr.).”

Wat wilt u met OHL nog bereiken dit seizoen?

“Ik wil er alles mee bereiken. We staan nu in de top 5 van het klassement. Het is jammer van de geblesseerde Bjorn Ruytinx en Toni Brogno, maar daardoor heeft de jeugd zich opnieuw kunnen bewijzen. Met alleen ervaren spelers kom je er niet en door de inbreng van onze eigen jeugd stáán we er nu toch. Ook volgende week tegen Eupen moeten we weer winnen, dat kan een leuke wedstrijd worden.”

Hoe kijkt u terug op de afgelopen drie jaar bij OHL?

“Het zijn drie mooie jaren geweest. Ik heb OHL naar tweede klasse kunnen brengen; verleden jaar zijn we toch zesde geëindigd; ik ben ook trots op de goede combinatie van eigen jong talent en ervaren spelers. Het wordt bij United weer van nul beginnen en dus een hele uitdaging om een ploeg, waar tot nu vooral veel spelers werden aangekocht, meer jeugd in te brengen. En die strategie heb ik bij Leuven de afgelopen jaren dus met succes kunnen uitvoeren.”

Waar bent u echt fier op?

“Nogmaals, OHL van derde naar tweede klasse te brengen en het jaar daarop te hebben bevestigd. Ik heb iets moois achtergelaten. En dan heb ik het ook over mijn verdienste om jongeren in de ploeg te brengen.”

Bedankt voor het interview!
Foto: Tim De Pauw (ohl)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties