Analyse Toppers en floppers uit binnenland

Dirk Pieters
| 0 reacties
Toppers en floppers uit binnenland
Foto: © SC

Voor de tweede keer zet Voetbalkrant.com de toppers en floppers uit het binnenland op een rijtje voor jullie. Ook dit weekend enkele verrassingen, maar ook enkele ploegen/spelers die voor de tweede keer voorkomen. 

De woorden topper en flopper kunnen ruim geïnterpreteerd worden. Het kan gaan om een heel slechte of goede prestatie, maar ook een opmerkelijk feit in het voor- of nadeel van iets of iemand. Doelpunten, tackles, uitspraken, ... allemaal zullen ze ooit wel aan bod komen in deze rubriek.
 
Toppers:

Kevin Roelandts: De middenvelder van Germinal Beerschot kende een schitterend weekeinde. Zaterdag werd Roelandts vader van een flinke jongen (Axel) en zondagavond was de middenvelder aan het feest tegen Racing Genk. Hij verlengde een schot van Sterchele verder in doel. Germinal Beerschot won uiteindelijk met 2-1 van leider Racing Genk.

Mohammed Tchité: De ex-speler van Standard was vrijdagavond de held van Anderlecht. De aanvaller van paars-wit maakte het enige doelpunt van de avond in de gewonnen topper. Niet enkel het doelpunt van Tchité was opvallend, de aanvaller werkte hard en was een ware nachtmerrie voor de verdediging van Standard.
Jonas Ivens en KV Mechelen: De centrale verdediger van KV Mechelen scoorde afgelopen weekend een belangrijke treffer tegen Kortrijk. Voor de speler meteen zijn zesde doelpunt in de competitie en wat voor één: een kopbal aan de rand van de zestien. Door het doelpunt klimt KV Mechelen over Antwerp naar de tweede plaats.

Floppers:
Club Brugge: Voor de tweede week op rij staat Club Brugge opnieuw in het rijtje van de floppers. Blauw-zwart kwam op eigen veld niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Lokeren. Door de puntendeling is de vierde plaats verder weg dan ooit. Volgende week neemt Club Brugge het op tegen Charleroi. Het kan maar beter winnen wil het niet verder zakken in het klassement.

De laatste negen ploegen uit eerste: De rechterkolom van eerste klasse krijgt deze week ook de eer om bij de floppers te horen. Geen enkele club kon afgelopen weekend winnen. Nog erger zelfs: Alle negen ploegen pakten één punt en zo veranderde er niets onderaan het klassement. Sommige ploegen vochten mooi terug of gaven een mooie voorsprong uit handen, maar geen enkele club deed een goede zaak in het klassement.

Helleputte – Mathijssen of de scheidsrechter: Eén van deze drie gaat in fout. Volgens trainer Herman Helleputte werd een doelpunt van zijn club onterecht afgekeurd. Toch denkt niet iedereen er zo over. Charleroi-trainer Jacky Mathijssen had een heel andere mening. "Dekelver ging gevaarlijk in op onze doelman, dus terecht dat het geen doelpunt was." Is er een trainer die het totaal verkeerd ziet of was het toch de scheidsrechter die in de fout ging door het doelpunt goed te keuren. Aan jullie de keuze wie het bij het rechte eind heeft.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties