Analyse Anderlecht en Genk houden het spannend

Thomas Dubois
Anderlecht en Genk houden het spannend
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nog twee speeldagen scheiden ons van de definitieve beslissing. Wordt het Anderlecht of toch nog Racing Genk. En wie wordt derde? Standard of toch nog AA Gent? Wie degradeert, Lierse of SK Beveren? Het verschil? Telkens twee punten. Onderaan verloren Lierse en Beveren beiden met grote cijfers. Genk won moeizaam, en in Anderlecht hielden ze schietoefeningen. Standard ziet Gent naderen tot op twee punten, zij speelden slechts gelijk terwijl AA Gent met 0-1 ging winnen op Sint-Truiden.
 
Racing Genk begon alvast goed aan het weekend. De ploeg van Hugo Broos voetbalde niet al te best maar pakte toch de drie punten mee vanuit Lokeren naar het Fenixstadion. Het voetbalde in de hele eerste helft tegen Lokeren amper een kansje bijeen, maar toch scoorde Genk vlak voor rusten. Soetaers kon goed terugleggen tot bij Ljubojevic die maar binnen te trappen had. Aan de overkant kon Genk opnieuw rekenen op een uitstekende Bailly waardoor Genk op twee speeldagen voor het einde mee aan de top van het klassement blijft meedraaien. De derde gelukkige zege op rij, dan toch het geluk van de kampioen?
 
Moeskroen, de ploeg die er vorige week in extremis niet in slaagde om Genk punten af te snoepen kon zaterdagavond wel winnen. Het deed dat tegen Zulte Waregem. Demba Ba was de grote man voor de Walen. Hij scoorde twee keer. Fellahi zorgde tussendoor voor de 2-0. Voor Zulte Waregem wordt het tijd dat het seizoen ten einde is om dan opnieuw vol ambitie aan het volgende te beginnen. Ook Moeskroen heeft niks meer te winnen of te verliezen, beide ploegen zullen mooi in de buik van het klassement eindigen.
 
Voor wie het seizoen zeker vlug afgelopen mag zijn is SV Roeselare. De ploeg uit de Rodenbachstad incasseerde in z’n laatste twee wedstrijden 11 doelpunten, het is ondertussen ook al acht wedstrijden geleden dat er nog eens gewonnen werd. Bij Bergen maakten ze gretig gebruik van de onmacht van Roeselare, Bergen won met 6-1 en de ploeg van Elio Di Rupo kon nog eens feesten. Dahmane en Zoko scoorden elk twee keer.
 
Zowel Germinal Beerschot als Charleroi wonnen zaterdagavond hun thuiswedstrijd met 1-0. De slachtoffers van dienst waren respectievelijk Cercle Brugge en Brussels. De match tussen Cercle en Germinal Beerschot heeft een woelige historiek, maar daar viel op het veld weinig van te merken. Het was een evenwichtige wedstrijd waar de ploeg die kon scoren de overwinning mocht claimen. Colman scoorde voor de Antwerpse club in de voorlaatste minuut en kreeg ’t Kiel aan het feesten. Hetzelfde gold in Charleroi waar het Souza De Guedes was die het verschil maakte.
 
Club Brugge deed zaterdagavond vertrouwen op met de bekerwedstrijd van dinsdag tegen AA Gent in het vooruitzicht. Club speelde een efficiënte partij waarin het vier keer scoorde. Slachtoffer was een onmondig Lierse dat voetbalde als een geslagen hond. Willen de Lierenaren zich nog redden, dan moet men hopen op de barrage. Als Beveren geen punten meer sprokkelt moet het daarvoor één keer winnen. Voor Club was het de eerste overwinning in bijna twee maanden tijd. AA Gent, de tegenstander dinsdag, won ook z’n wedstrijd. Een doelpunt van Ruiz een kwartier voor tijd volstond voor de drie punten. AA Gent blijft zo in het spoor van Standard.
 
Dat Standard kwam zondag in de vooravond niet verder dan een 1-1 gelijkspel in en tegen Westerlo. Het zag er lange tijd naar uit dat Standard zou verliezen, maar het was opnieuw De Camargo die Standard in nood redde. Een welgekomen doelpunt want zo behoudt Standard met nog twee speeldagen te gaan twee punten voorsprong op AA Gent. Standard speelde een inspiratieloze wedstrijd en een punt was dan ook het maximale.
 
In het Astridpark was het zondagavond feest. Anderlecht maakte Beveren belachelijk met zware 8-1 cijfers. Al na één minuut stond Anderlecht op voorsprong. Het was Frutos die de debatten opende. Vervolgens scoorden zowel Boussoufa als Mbokani drie keer. Hassan scoorde tussendoor ook nog eens. Voor Beveren kon Seka op vrije trap de schamele eertreffer scoren. Anderlecht zit op volle snelheid in het slot van de competitie en scoorde 13 keer in twee wedstrijden. Woensdag staat er eerst het duel met Standard op het programma. Inzet: de zoektocht naar de dubbel. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties