Duitsland en Spanje blijven in evenwicht

Jimmy Wouters

Duitsland is er niet in geslaagd zich te kwalificeren voor de halve finale van het EK-17. De jonge manschaft bleef in Eupen steken op een 0-0 gelijkspel tegen Spanje.

Duitsland moest na de nederlaag tegen Frankrijk eigenlijk winnen om nog uitzicht te hebben op de halve finale. Toch waren het voornamelijk de Spanjaarden die voor het meeste gevaar zorgden in een vrij slordige eerste helft. Duitsland had wel het meeste balbezit, maar slaagde er niet in om kansen bij mekaar te voetballen. De beste kans van de eerste periode was voor Camacho, maar die zag zijn schot door Giefer gestopt worden.

De tweede helft daarentegen was een stuk levendiger. Bij Duitsland kwam spits Sukuta-Pasu in het veld en die wissel zorgde voor meer gevaar. Duitsland was een stuk dreigender, maar kwam vooralsnog niet echt tot grote kansen. Na tien minuten was Sukuta-Pasu dicht bij de openingstreffer, maar Yelco stond goed te keepen. Duitsland voerde onder leiding van Kroos de druk op en enkele kansen volgden. Spanje kreeg terug greep op de partij nadat supertalent Bojan Krkic het veld op mocht. Van dan af ging de wedstrijd bijzonder snel op en neer, met een aanvallend Duitsland en een snedig counterend Spanje. Beide ploegen kregen nog enkele goede mogelijkheden, waarvan de beste twee minuten voor tijd voor Bojan, maar hij schoot voorlangs.

Vermits Frankrijk 2-2 gelijk speelde tegen Oëkraïne en eerder van Duitsland won, mogen de Haantjes vechten voor een plekje in de finale. [AN]