Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Edmond Machtensstadion
Genk opnieuw onderuit
Filip Van der Elst

Racing Genk heeft ook zijn slotwedstrijd verloren, ook al had de wedstrijd op Brussels geen belang meer. Brussels daarentegen, sluit een mager seizoen zo alsnog in stijl af. Genk was nochtans op voorsprong geklommen, maar zakte daarna helemaal weg, en de 3-1 – nederlaag was uiteindelijk niet meer dan logisch.

Terwijl de Genk-supporters de sfeer verzorgden, hielden hun Brusselse tegenhangers een protestactie naar aanleiding van de blamage op het veld van Anderlecht vorige week. Genk trok al snel het laken naar zich toe, en Alex Da Silva kreeg een goeie kans, maar hij besloot in het zijnet. Enkele minuten later was het wel raak: Tom Soetaers gooide de bal voor doel, en Goran Ljubojevic kopte Genk op voorsprong (0-1). Na die voorsprong viel de Genkse motor echter helemaal stil, en Brussels kwam langzaam maar zeker beter in de wedstrijd. Op het halfuur gingen Jean-Philippe Cailet en Sinan Bolat, die voor deze slotwedstrijd de voorkeur kreeg op Logan Bailly, klungelen, en Jonathan Tehoue kon daar bijna van profiteren, maar hij kopte van dichtbij op de paal. Nadien ging Dieudonné Owona in het zijnet, maar koos voor eigen succes en zag zijn poging in het zijnet verdwijnen. Kort voor de rust kwam Brussels dan toch op gelijke hoogte: een schot van Julien Gorius werd afgeblokt en de bal kwam bij Tehoue, die hem van dichtbij naast Bolat in doel schoof (1-1).

Na de rust ging Brussels nadrukkelijk op zoek naar de voorsprong. Tehoue scoorde ook al snel, maar zijn doelpunt werd afgekeurd voor buitenspel. Even later schreeuwde heel Brussel om een strafschop na handspel van Tomislav Mikulic, maar Johnny Ver Eecke, aan z’n laatste wedstrijd toe, ging er niet op in. Onmiddellijk daarna knalde Gorius vanop de rand van de zestien de bal enig mooi in de rechterbenedenhoek (2-1). Een minuutje later kopte Ljubojevic de bal op de lat. Het was veruit het enige Limburgse wapenfeit na de rust. Brussels controleerde de partij rustig, en diepte zijn voorsprong ei zo na nog uit, want een kopbal van Richard Culek belandde op de paal. Toen diezelfde Culek een kwartier voor tijd in het strafschopgebied geduwd werd, floot Ver Eecke wel voor penalty: de Congolese international Zola Matumona zette de elfmeter feilloos om (3-1). Nadien was het bij Brussels tijd voor enkele applauswissels: Alan Haydock, die lange tijd geblesseerd is geweest, mocht de laatste minuten volmaken en nam de kapiteinsband opnieuw over van Richard Culek; en good old Patrick Nys kwam Michael Cordier vervangen. Aan de score veranderde niets meer.