Interview Capa en Versyp na Hamme-KVM

Bart Hermans
| 0 reacties
Capa en Versyp na Hamme-KVM
Foto: © SC

Na de wedstrijd VW Hamme – KV Mechelen spraken we met trainer Fuat Capa en Koen Versyp  van VW Hamme:
 
Hamme is de ploeg die dit seizoen thuis alle toppers dood doet?
 
"Ja, maar het is ook zo dat die toppers ook voetbal spelen. Je krijgt tegen zo'n ploegen de mogelijkheden om te kunnen voetballen en dat ligt ons wel. In matchen waar we moeten gaan knokken, komen we nog wat kracht te kort. Ik denk dat de drie toppers die we gewonnen hebben ook verdiende overwinningen waren. Vandaag ook, in de eerste helft kregen we een paar mooie kansen en hadden we in principe met een voorsprong moeten gaan rusten. We winnen die wedstrijd dan toch en eindigen het seizoen dan ook met een mooie overwinning. Ik ben dus een tevreden trainer."
 
Steve De Ridder speelt net als tegen Dender een belangrijke rol?
 
"Je mag ook niet vergeten dat we een heel jonge ploeg hebben, ik denk dat we samen met KV Mechelen één van de jongste ploegen uit de reeks hadden. Onze gemiddelde leeftijd is 22 jaar. En dan weet je dat de ene week de andere niet is. Steve heeft zijn kwaliteiten maar heel de ploeg goed gespeeld de laatste twaalf wedstrijden en dat is een verdienste van de hele groep."
 
Hamme pakte dit seizoen ook de minste gele kaarten van de hele reeks?
 
"Ja, we proberen zoveel mogelijk te voetballen want het heeft geen zin om onnodige kaarten te pakken. We geven dat ook aan de spelers door, ze moeten geen kaarten vragen. Het gebeurt natuurlijk wel dat ze met een verkeerd duel een kaart krijgen maar dat is normaal."
 
Die overwinningen tegen de toppers kleuren jullie seizoen nog een beetje want over het algemeen was het mager ten opzichte van vorig jaar?
 
"Dat kan ik niet weten want ik ben pas op 12 februari begonnen. Ik kan dus niets zeggen over wat ervoor is gebeurd want toen was ik er nog niet."
 
Hoe zit het met de ambities naar volgend jaar toe?
 
"We moeten proberen een beter seizoen te spelen dan dit seizoen en proberen ons in de linkerkolom te nestelen. En dan net als dit seizoen eens af en toe een topper verslagen zou ideaal zijn. Mijn persoonlijke ambitie is om een twee à drie spelers klaar te stomen voor eerste nationale. Want ook dat zie ik als een taak voor deze club: talent vormen en kansen geven.'
 
U hebt nog een contract hier?
 
"Ja, we zijn mondeling overeen gekomen dus in principe doen we volgend jaar gewoon door."
 
U speelde vandaag zonder reservekeeper op de bank?
 
"Ja, dat klopt. De reden is dat David Meul een zware ontsteking heeft aan de achillespees en amper op zijn benen kan staan. Dan heeft het ook geen zin om hem op de bank te zetten want als er iets gebeurt is hij ook niet echt inzetbaar."
 
Het was vandaag ook een beetje de clash van de ex-trainers van Geel. Je verslaagt vandaag je voorganger daar? Ken je hem?
 
"Ja natuurlijk ken ik Peter (Maes). Buiten het voetbal zijn wij heel goede vrienden en we wisselen ook vaak van gedachten. De ene keer wint Peter en de andere keer win ik, dat is voetbal."
 
We spraken ook nog met aanvaller Koen Versyp:
 
Na Dender en Antwerp verslagen jullie nu ook KV Mechelen, een echte giant-killer dus?
 
"Een giant-killer zou ik ons niet direct noemen. We waren gewoon heel gemotiveerd om die laatste wedstrijd te winnen. Ik denk dat het normaal was want we hebben niet echt een superseizoen achter de rug. We hebben het lastig gehad dit seizoen maar naarmate het seizoen vorderde is het toch gebeterd en hebben we dan toch zowel Dender, Antwerp en KV Mechelen hier geklopt. Dat is toch wel een mooi afscheid denk ik."
 
Kwam de kentering onder Capa?
 
"Ik denk dat het nodig was dat er een nieuwe wind waaide door de groep. Het klikte ook direct tussen Capa en de spelersgroep. Capa heeft hier zeker zijn aandeel in."
 
Jij gaat na dit seizoen naar Racing Waregem?
 
"Klopt, dit was vandaag mijn laatste wedstrijd voor Hamme. Ik ben blij dat we ons gered hebben en afsluiten met een overwinning is ook altijd leuk. Nu kan ik nog een pintje gaan drinken met mijn ex-ploegmaats."
 
Je speelde de laatste tijd nog maar weinig. Wat dat toeval?
 
"Ik denk het niet. Als je de statistieken bekijkt dan zal je zien dat ik veel minder heb gespeeld sinds ik tekende voor Racing Waregem. Ik verwijt Hamme niets. Zolang ik op de bank zat was dat voor mij ook in orde. Ik begrijp dat ze in functie naar volgend jaar toe voor andere spelers hebben gekozen. Daar heb ik beslist geen problemen mee."
 
Racing Waregem, dat zal derde klasse worden?
 
"Realistisch gezien zal dat inderdaad derde klasse zijn. Als Waregem zijn licentie nog haalt en ergens anders valt er nog een ploeg uit kan het natuurlijk nog maar ik stel me er alleszins op in dat het derde klasse zal worden."

Bron foto's : Etienne D'Hooge (www.vwhamme.be)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties