STVV wint eerste oefenpot

Mario Lelievre

Volg STVV nu via WhatsApp!

De kanaries hebben hun eerste oefenwedstrijd achter de kiezen en wonnen deze met 0-3 op het veld van Herk FC. STVV kwam al snel op voorsprong in Herk-de-Stad en dit door nieuweling Kevin Van Dessel die zijn knap afstandsschot via de paal in doel zag verdwijnen, aan het einde van de eerste helft knalde kapitein Peter Delorge de 0-2 ruststand binnen. Hamdi Bouslama maakte er diep in de tweede helft nog 0-3 van.

Trainer Valère Billen probeerde de ganse groep uit, enkel Nicky Hayen maakte de negentig minuten vol. Asanda Sishuba kampt met een achillespeesblessure en bleef uit voorzorg uit de kant. Tester Jordan Remacle liet een bleke indruk na. Opmerkelijk: Bart Deelkens speelde de ganse tweede helft en dit terwijl hij de club mag verlaten, Frank Boeckx rust nog uit na zijn verblijf met de nationale ploeg in Nederland. Nieuwe aanwinst in doel, Luca Bruno, zat in de tribune. Namiddag spelen de kanaries reeds hun tweede oefenpot en dit in Sint-Lambrechts-Herk tegen Herk Sport, aftrap 16 uur.