Belgacom-topman keihard voor Jupiler League

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Belgacom-topman keihard voor Jupiler League
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Rond deze tijd zijn de besprekingen omtrent het nieuwe televisiecontract begonnen. En die onderhandelingen lijken zeer stroef te gaan verlopen want bij Belgacom TV, de huidige eigenaar van de uitzendrechten, lopen ze niet bepaald hoog op met 's lands voetbalcompetitie.

"Als we ook na volgend seizoen nog eigenaar zijn van de uitzendrechten, dan zal er wel wat moeten veranderen. We gaven 108 miljoen euro uit voor het huidige contract. Maar wat zie ik? Clubs gebruikten het geld om hun accomodaties aan te passen en hun schulden af te lossen. Ze hadden verdorie in nieuwe spelers moeten investeren. Ik stel vast, en ik niet alleen, dat het niveau van de Jupiler League naar een dieptepunt is gezakt. Bij de bond zullen ze waarschijnlijk een hartaanval krijgen als ze horen wat we nu nog willen bieden", aldus Jean-Charles De Keyser van Belgacom TV in Gazet van Antwerpen.

Er zit De Keyser nog iets anders hoog. Hij vindt namelijk dat de VRT de beelden te snel uitzendt. "Het gebeurt dat het VRT-journaal de goals van de eerste helft al uitzendt terwijl de tweede helft nog aan de gang is. Dat leidt er toe dat onze content afgewaardeerd wordt", aldus De Keyser in Het Nieuwsblad. De topman bedoelt hiermee dat bij het volgende contract alvast meer exclusiviteit gewaarborgd zal moeten worden.

Roland Duchâtelet, voorzitter van STVV en de man die voor de Profliga de tv-belangen bewaakt, is helemaal niet te spreken over de uitlatingen van De Keyser. "Ten eerste hebben de clubs juist veel geïnvesteerd in spelers en te weinig in accomodatie en ten tweede is de competitie juist wel aantrekkelijk. Heel veel duels waren boeiender dan de finale van de Champions League. Belgacom mag zich in de toekomst niet bemoeien waarop clubs hun tv-geld besteden. Ieder zijn job, anders moet Belgacom niet bieden", besluit Duchâtelet. [AN]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties