Chili zet knap scheve situatie recht

Mathias Dumarey

ECU 2 - 3 CHL

Chili is het toernooi om de Copa America goed begonnen. Het won met 2-3 van WK-deelnemer Ecuador. Lange tijd leken de Ecuadorianen overigens op de zege af te stevenen maar er werden teveel kansen werden de nek omgewrongen.

Twee keer kwam Ecuador op voorsprong. Edison Mendez, speler van PSV Eindhoven, gaf de pass waaruit Antonio Valencia de score kon openen. Hij lobte de bal knap over doelman Claudio Bravo. Chili kwam terug in de wedstrijd langs Humberto Suazo. De aanvaller van Colo Colo combineerde knap met Reinaldo Navia en hij knalde van buiten de zestienmeter in doel. Achterin bij Chili zorgde een blunder er echter voor dat het land weer op achtervolgen was aangewezen toen Cristian Bénitez koppend de 2-1 aantekende.

Na de rust wilde Ecuador snel een beslissende wending geven aan de wedstrijd. De lat en twee grote dotten van kansen die gerateerd werden, hielden Chili in de wedstrijd. In de laatste tien minuten van de wedstrijd straften de Chilenen het falen van Ecuador af. Eerst maakte Suazo van dichtbij zijn tweede treffer van de wedstrijd en drie minuten voor affluiten werd invaller Carlos Villanueva de held door vanop 25 meter een vrije trap binnen te knallen.