Derde aankoop staat vast

Daniel V G
| 0 reacties
Derde aankoop staat vast
Foto: © SC

De geruchten dat Abidal getekend zou hebben bij Barcelona zijn bevestigd door de Fransman. Abidal paste de tactiek van Diarra toe, en weigerde om met zijn ploeg nog te trainen als deze zijn transferprijs niet zou verlagen, en zo lukte het. Abidal mag zich nu volwaardig culé noemen.

De derde aankoop van Barcelona staat vast. Door het vertrek van Giovanni van Bronckhorst en het twijfelachtige spel van Sylvinho was Barcelona bijna verplicht om een verdediger aan de linkse kant te kopen. Met de aankoop van Eric Abidal is de missie dan ook volbracht.

Voormalig Marseille speler Abidal wou kost wat kost naar Barcelona. Met een contract tot Juni 2008 kon hij dan ook druk zetten op Lyon. De ploeg wou hem namelijk alleen maar laten gaan voor 20 miljoen euro. Abidal weigerde om nog te trainen met zijn ploeg als deze de transfersom niet zou verlagen en zo heeft de Fransman de transfersom kunnen verlagen tot 14 miljoen euro. Hij twijfelde dan ook geen moment wanneer Barça hem een contract aanbood. Voor de komende vier seizoenen zal Abidal spelen bij Barcelona.

Ook liet Pep Guardiola, voormalig Barcelona icoon en huidig Barça B trainer weten dat Bojan Krkiç, de 16-jarige jonge talent, het komende seizoen bij de eerste ploeg zal spelen. De halve Spanjaard en halve Serviër wordt in augustus 17 jaar en wordt nu al de opvolger van de Argentijn Lionel Messi genoemd.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties