Mbokani: 'Noem me maar God'

Steven Bologne
| 0 reacties
Mbokani: 'Noem me maar God'
Foto: © SC

Op Sclessin werd gisteren Diemerci Mbokani aan de pers voorgesteld. De aanvaller die op papier Dieudonné heet, wil dat ze hem kortweg Dieu noemen. Naar het Nederlands vertaald … God.
 
“Ten gevolge van een administratieve fout staat er op mijn paspoort inderdaad Dieudonné, maar noem me maar kortweg Dieu”, begon de aanvaller aan zijn amusante uitleg. Directeur Pierre François kon zich ondertussen wel amuseren met de verwarring rond de naam van zijn nieuwe poulain. De ex-aanvaller van Anderlecht krijgt aan de boorden van de Maas het rugnummer 9 opgespeld. “Ik hoop dat dit nummer me geluk zal brengen. Hij geeft me in elk geval de verantwoordelijkheden van een aanvaller. Met dit nummer moet ik scoren, ik beloof de fans dit seizoen 25 doelpunten! Het is haalbaar want ik heb vijf doelpunten in evenveel wedstrijden met Anderlecht kunnen scoren.”
 
“Mijn eerste contact met Standard vond plaats in mei na de halve finale van de Beker op Sclessin. In deze match raakte ik bovendien ook onder de indruk van de sfeer op Sclessin, het zijn schitterende fans. Ik wou Anderlecht sowieso verlaten want ik kreeg er nooit echt mijn kans. Zelfs bij de reserven gaven ze me het vertrouwen niet, dat trek je je conclusies. Ik hoop dat ik mijn wraak kan nemen dit seizoen tegenover mijn ex-club. Michel Preud’Homme heeft zich direct zeer gastvrij getoond en is veel vriendelijker dan Franky Vercauteren.”
 
“Ik had niet alleen een aanbieding van Standard, ook Charleroi, Bordeaux en Auxerre hadden zich gemeld, al wou ik sowieso in België blijven. Standard gaf me meteen het gevoel dat ze me echt wouden, bovendien zou dat buitenlands avontuur misschien te vroeg zijn gekomen. Laat me eerst maar een basisplek afdwingen bij Standard, ik geloof erin. Van concurrentie heb ik geen schrik, kijk maar naar Tchité, Frutos of Mpenza bij Anderlecht, uiteindelijk heb ik toch ook gespeeld. Ik ben in elk geval ambitieus en ik kom naar Standard om kampioen te spelen, het liefst komend seizoen al.” [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties