Mexico zet Brazilië meteen voor blok

Mathias Dumarey

BRA 0 - 2 MEX

Titelverdediger Brazilië is vannacht slecht begonnen aan de Copa America terwijl de Mexicanen toonden hersteld te zijn van de opdoffer in de finale van de afgelopen Gold Cup. Mexico versloeg Brazilië met 0-2.
Na twintig minuten aftasten had Mexico maar zeven minuten nodig om een beslissende voorsprong uit te bouwen. Nery Castillo liet in Puerto Ordaz na 23 minuten na een technisch nummertje doelman Doni het nakijken. Nog voor het halfuur stond de 0-2 op het bord toen Ramón Morales een vrije trap in doel krulde.

De Braziliaanse coach Carlos Dunga was na afloop van de partij ondanks de nederlaag toch optimistisch gestemd. Hij vond dat zijn ploeg veel kansen had gekregen, maar dat het qua afwerking niet het dagje van de Brazilianen was. Daarmee verwees Dunga naar de tweede helft waarin zijn team voortdurend veldoverwicht had, maar niet kon scoren.

Voor de Mexicanen is deze knappe overwinning alvast een opsteker. Het land speelt op uitnodiging mee in de Copa America net als de Verenigde Staten.