Standard veegt vierdeklasser van de mat

Philippe Crols

Standard heeft woensdagavond een oefenwedstrijd gewonnen met 0-7. Tegenstander van dienst was vierdeklasser Malmundaria.

Bij Standard kregen heel wat spelers hun kans. Onder hen de jonge Phibel. Na een vrijschop van nieuwe aanwinst Taoma maakte hij er na vijf minuten al 0-1 van. Halverwege de eerste helft was er weer een standaardsituatie en deze keer was het Durpré die de weg naar de netten vond. Net voor rust schoot Jovanovic op aangeven van Dembele de 0-3-ruststand op het bord.

De 0-4 kwam er na tien minuten in de tweede helft. De Camargo verlengde een voorzet van Mulemo in doel. Tien minuten later schoot diezelfde Mulemo zelf een bal in doel. Defour en De Camargo dikten de score later in de wedstrijd nog aan.

Nog even dit: Dieumerci Mbokani bleef uit voorzorg aan de kant. Ook nog het vermelden waard is dat Lukunku in de eerste helft de aanvoerdersband om de arm had. In de tweede helft kreeg Defour die eer.

Standard eerste helft: Olivier Renard, Frédéric Dupré, Thomas Phibel, Dante Bonfim, Felipe Soares, Serhiy Kovalenko, Siramana Dembele, Jérome Nollevaux, Salim Toama, Milan Jovanovic, Ali Lukunku

Standard tweede helft: Aragon Espinoza, Landry Mulemo, Fred, Mohamed Sarr, Marcos Camozzato, Yanis Papassarantis, Marciano Dos Nascimento, Steven Defour , Vito Villano, Igor De Camargo, Hakim Bouchouari.