WK U-20: Argentinië heeft geen kind aan Panama

Mathias Dumarey

Ook in Groep E werd vannacht gevoetbald. Argentinië, de uittredende wereldkampioen, moest alvast het spelniveau nog wat extra optrekken na het teleurstellende gelijkspel tegen Tsjechië. Panama moest het kind van de rekening worden.

Tsjechië kon zichzelf een cadeau doen door te winnen van Noord-Korea, de Aziatische kampioen. Het puntje dat behaald werd tegen de Argentijnen was al een mooie bonus.

PAN 0 - 6 ARG

Panama kon vannacht niets inbrengen tegen Argentinië dat speltechnisch ongelooflijk veel beter was. Zes keer werd de afweer van de Panamezen succesvol afgetroefd met simpele maar o zo mooie combinaties. Aan de rust stond het 0-4 al vielen die doelpunten in een tijdspannen van amper zeven minuten. Maximiliano Moralez scoorde twee keer maar ook het aartsgevaarlijke spitsenduo Mauro Zárate-Sergio Aguero deed een duit in het zakje. Na de rust speelde Argentinië de wedstrijd simpel uit en scoorde Aguero een tweede keer. Ook Angel Di Maria was nog trefzeker.

Doelpunten: 20' Moralez 0-1, 23' Zárate 0-2, 25' Aguero 0-3, 27' Moralez 0-4, 62' Aguero 0-5, 76' Di Maria 0-6

TSJ 2 - 2 NKO

Noord-Korea toonde tegen de Tsjechen dat later op een groot WK een scenario zoals in 1966 op het WK in Engeland best weer mogelijk is in de toekomst. De opvolgers van Pak Doo-Ik lagen aanvankelijk in balans met de Tsjechen maar konden als eerste de score openen met een fraaie knal van Kim Kum-Il. Later in de eerste helft liet Lubos Kalouda de uitgelezen mogelijkheid om Tsjechië weer langszij te brengen liggen. Zijn schot zoefde maar net voorlangs. De gelijkmaker zou er toch komen voor Tsjechie, maar dan in de tweede helft. Kalouda maakte zijn fout uit de eerste helft goed met een grondscherend schot in de linkerhoek. Tien minuten later bracht Martin Fenin Tsjechië zelfs op voorsprong maar in de slotminuut kregen de Aziaten nog een strafschop. Jon Kwang-Ik trapte eerst nog op doelman Petr Radek maar in de rebound bezorgde hij zijn land toch nog een billijke draw.

Doelpunten: 12' Kim Kum-Il 0-1, 56' Kalouda 1-1, 66' Fenin 2-1, 89' Jon Kwang-Ik (pen.) 2-2