Genk stelde nieuwe ploeg voor

Philippe Crols
| 0 reacties
Genk stelde nieuwe ploeg voor
Foto: © SC

Racing Genk stelde afgelopen maandag haar nieuwe team voor op een persconferentie in Résidence Stiemerheide. Daarin werd nog een keer teruggekeken op de afgelopen competitie, maar vooral vooruitgekeken naar de komende jaargang.

Het was Erik Gerits die de persvoorstelling opende met een dankwoordje aan de technische staf voor de mooie resultaten van het afgelopen seizoen. Daarna feliciteerde hij ook nog de mensen die zich bezig houden met de verbouwingswerken van de Cristal Arena. "We mogen best fier zijn op ons stadion. We hebben zeker een van de mooiste stadions in België, misschien wel het mooiste", aldus Gerits. 

Daarna nam voorzitter Harry Lemmens het woord. De voorzitter keek tevreden terug op het afgelopen seizoen: "We hebben de doelstellingen behaald. Ook extra-sportief realiseerden we wat we wilden. Helaas kon ik na mijn eerste seizoen als voorzitter niet pronken met de titel in tegenstelling tot mijn twee voorgangers."

Lemmens had het ook over de doelstellingen van Genk. "Racing Genk timmert aan de weg naar boven. Langzaam maar zeker. Wij moeten een vaste waarde worden in de top-3. We willen opnieuw Europees voetbal halen en in Europa ook een degelijk parcours neerzetten. Wie weet misschien wel meer", aldus de voorzitter. Als bewijs dat de Limburgers op financieel gebied ook goed bezig is haalt hij aan dat het omzetbudget gestegen is naar een dikke zestien miljoen euro.

Willy Reynders gaf meer duiding over de in-en uitgaande transfers. "Er zijn er vijf weg en er zijn er vijf bijgekomen", aldus Reynders. Daarna werden de nieuwkomers door een duidelijk goedgeluimde technisch directeur voorgesteld. Onder meer ook de nieuwe Braziliaan Tiago. "Het was een moeilijke bevalling en dat wordt duidelijk als je naar het kind kijkt. Gelukkig verstaat hij mij niet of ik had al ruzie", grapte Reynders over de linksachter.

"Naast de vijf nieuwkomers hebben we ook nog vijf jongeren overgeheveld naar de A-kern. We hebben nu een kern van 26 spelers. Ik ben ervan overtuigd dat we er alles aan gedaan hebben om het team te versterken."

"Als we het afgelopen seizoen objectief evalueren dan moeten we het volgende constateren. We haalden evenveel punten als toen we een tweede maal kampioen werden. Vooral uit hebben we het beter gedaan en dat was een van de doelstellingen vorig jaar. Europees voetbal halen was het belangrijkste en gebeurde ook", aldus Reynders.

Daarna ging Reynders verder met de doelstellingen voor volgend seizoen: "Spelkwaliteit en groepskwaliteit primeren nog altijd. Geen vedetten, maar ploegspelers. Opnieuw Europees voetbal halen, bevestigen dus. Europees zolang mogelijk meedraaien en vooral voorbij Sarajevo geraken. Laat ons opnieuw genieten."

Commercieel directeur Poelmans had het volgende te zeggen: "Een goede dj is een dj die een plaat speelt nog voor het gevraagd wordt." Daarmee vatte hij de visie van Racing Genk zowat samen. Ook gaf hij een kleine sneer naar Anderlecht en Club, die een nieuw stadion willen. "Ik heb de indruk dat de maquettemakers gouden zaken doen de laatste weken. Wij kiezen niet voor vijf-jarenplannen, maar voor een realistisch vijf-maandenplan." Daarna bedankte hij ook nog alle sponsors voor de goede samenwerking met Alken Maes in het bijzonder.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties