Moeskroen: opnieuw Custovic-time?

Dirk Pieters
| 0 reacties
Moeskroen: opnieuw Custovic-time?
Foto: © SC

Vandaag is het in onze reeks voorbeschouwingen de beurt aan Moeskroen. De eersteklasser zal zich hoogstwaarschijnlijk wel weten de redden, al is dat nooit een zekerheid in voetbal. Wat kan Marc Brys bereiken met Les Hurlus? De nieuwe oefenmeester kan alvast nog rekenen op goalgetter Custovic.

Wijzigingen in het tussenseizoen 

Halverwege het seizoen volgde Ariël Jacobs nog Gil Vandenbrouck op als trainer omwille van de slechte resultaten. Jacobs moest de club voor degradatie behoeden en dat lukte vrij goed. Uiteindelijk eindigde Moeskroen op de tiende plaats met 42 punten. Dat was mede te danken aan de trefzekere Custovic. Ook van licentieperikelen bleef de club niet gespaard. Aanvankelijk kreeg Moeskroen geen licentie en dreigde naar derde klasse te verdwijnen. De club tekende beroep aan en verkreeg alsnog de licentie voor eerste klasse. Voor het einde van de competitie ontspon zich een heuse soap rond het aanstellen van een nieuwe coach. Er waren volgens Moeskroen verregaande gesprekken met George Leekens, die verrassend voor Lokeren koos. 
De club uit Henegouwen trok uiteindelijk Marc Brys aan, die bij Germinal Beerschot voor de tweede keer aan de deur werd gezet. Brys stelde de technische staf opnieuw samen en haalde als assistent-trainer Gilbert Van den Bempt (ex-Berchem) en keeperstrainer Franky Vandendriessche van Cercle Brugge naar Henegouwen.

Verwachtingen

Moeskroen was vorig jaar vooral sterk in de frontlinie. Custovic wist maar liefst achttien keer te scoren in 32 wedstrijden. Ook Demba Ba, die vorig jaar uitviel na een zware blessure, wist toch acht keer in negen wedstrijden de weg naar het net te vinden. 
Het grote minpunt vorig jaar was de slechte uitreputatie waar ze slechts acht punten wisten te behalen.
 
Marc Brys wou een ploeg samenstellen waarbij hij op elke positie op een dubbele bezetting kon rekenen. Zo werden de Spanjaard Bernabé Ballester Marco, die overkomt van Valencia voor de verdediging, en landgenoot Carlos Coto, die vooral rechts op de flank tot zijn recht komt, aangetrokken. Eveneens in de verdediging vinden we de jonge Franse aanwinst Jérémy Sapina terug. Zijn landgenoot Alexis Allart werd aan de reeks aanvallers toegevoegd.

Speler om naar uit te kijken: Demba Ba
Demba Ba is een Franse voetballer van Senegalese origine. Hij begon zijn carrière in 2001 bij Montrouge in de lagere Franse reeksen. In het seizoen 2005-2006 brak hij door bij FC Rouen. Bij die club werd hij topschutter in de Franse derde klasse. Moeskroen merkte deze prestatie op en gaf Demba Ba een contract voor drie seizoenen. Ba begon goed aan het seizoen, maar na drie speeldagen viel hij uit met een beenbreuk. Pas 6 speeldagen voor het einde van de competitie mocht Demba Ba voor het eerst opnieuw invallen. Sinds die invalbeurt scoorde Ba met de ogen dicht. In de laatste vijf wedstrijden scoorde aanvaller maar liefst zes doelpunten. Het is te hopen voor Brys dat hij dit seizoen kan rekenen op een fitte Ba.  

Prognose: dertiende plaats

Moeskroen trok heel wat nieuwe spelers aan, maar echt bekende namen zaten daar niet tussen. Het is dus maar de vraag hoe de nieuwelingen het zullen doen in de Belgische competitie. Voetbalkrant.com gokt dat de ploeg van Brys op de dertiende plaats zal terechtkomen. De club rekent opnieuw op een ijzersterke Custovic, maar wat als de topschutter wegvalt? Brys hoopt alvast dat Les Hurlus de goede resultaten van de terugronde kunnen vasthouden.

Voetbalkrant biedt u nu de kans om helemaal gratis te wedden en met uw voetbalkennis veel geld te verdienen.

Klik om u in te schrijven en vraag uw gratis wedden hier aan : http://www.voetbalkrant.com/gratis_wedden.
Indien u de GRATIS 91 euro zou wedden dat Moeskroen kampioen wordt, wint u heel 68 250 euro. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties