Buitenlanders opnieuw populairder in eerste

Dirk Pieters
| 0 reacties
Buitenlanders opnieuw populairder in eerste
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Opnieuw is er een toename van het aantal buitenlanders in de Belgische eerste klasse. Na een lichte daling vorig seizoen, is er nu opnieuw een stijging merkbaar. Met nog twee weken voor de start van het nieuwe seizoen zijn er al zo'n 198 actief. Dat zijn er zeven meer dan afgelopen seizoen.

Dat er opnieuw meer buitenlandse spelers werden aangetrokken, is opmerkelijk want tijdens het voorbije seizoen werd de fiscale discriminatie van Belgische tegenover buitenlandse voetballers weggewerkt. Toch blijven Belgische clubs zweren bij buitenlandse "parels". 

Vooral Racing Genk hoopt zo'n parel te hebben gevonden. De club trok tijdens de zomer niets dan buitenlanders aan. De meest 'Belgische' club is Sint-Truiden met 19 Belgen en slechts vier buitenlanders. Bergen heeft dan weer de minste Belgen in de kern: slechts zes.

De meeste buitenlanders komen nog steeds uit Afrika (64). Tegenwoordig zijn ook de spelers uit Latijns-Amerika in trek. Vijf jaar geleden waren ze nog maar met 13 en nu zijn er al 31 actief in onze hoogste klasse. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties