KV Mechelen en Genk spelen gelijk

Bart Hermans
| 0 reacties
KV Mechelen en Genk spelen gelijk
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Mechelen heeft woensdagavond gelijkgespeeld met 1-1 tegen Racing Genk. Voor de thuisploeg scoorde Ivens en voor de bezoekers was dit Vrancken.
 
Tegenover de vorige wedstrijd tegen Geel kwam Dunkovic in de plaats van Nong bij KV Mechelen.
 
De eerste kans van de wedstrijd was voor de thuiploeg. Charaï kon doorgaan op rechts en voorzetten richting Geudens. Deze kwam oog in oog met Bailly maar de doelman van Genk had een mooie reflex in huis. De volgende kans noteerden we rond het kwartier. Een vrije trap van Dunkovic belandde bij Crabeels maar deze trapte naast. De eerste kans voor Genk was direct raak. Vrancken versloeg met een mooi schot doelman Adamovic. Rond het half uur dreigde Genk via een vrije trap van Soetaers maar Adamovic kon deze vrij gemakkelijk stoppen. De ruststand was 0-1.
 
In de tweede helft was het een tijdje wachten op de eerste kans. Rond het uur kwam die er dan toch via Bosnjak maar zijn schot werd gepakt door de thuisdoelman. Mechelen was voor het eerst gevaarlijk na mistasten van Bailly, de bal kwam uiteindelijk bij Dunkovic maar die knalde de bal in de armen van de bezoekende doelman. Bosnjak ging neer in een op het eerste gezicht onschuldig duel. Hij werd afgevoerd op de brancard. Hopelijk voor Genk is de blessure niet te ernstig. De rechterknie leek geraakt, dezelfde knie waar hij de kruisbanden aan scheurde tijdens Moeskroen - Genk.
 
Een kwartier voor affluiten maakte Vandooren een penaltyfout op de ingevallen Kielo-Lezi. Jonas Ivens liet Bailly kansloos. Mechelen nam de match in handen en kreeg direct opnieuw een kans. Een vrije trap van Persoons werd door Ivens in de handen van Bailly gekopt. Vijf minuten voor tijd kwam nieuwe aanwinst Aleksander Bajevski in de ploeg in de plaats van Crabeels.
 
Deze oefenwedstrijd eindigde zo op een 1-1 gelijkspel. We onthouden een mogelijk opnieuw zware blessure voor Bosnjak. [AN]
 
KV Mechelen: Adamovic, Ivens, Mellemans (59’ Van Goethem),Van Hoevelen, Persoons (88’ Biset), Chen, Crabeels (82’ Bajevski), Charaï (67’ Kielo-Lezi), Dunkovic, Geudens en Vleminckx (46’ Nong)
 
Racing Genk: Bailly, Vrancken, Matoukou, Bosnjak (66’ Barda), Soetaerts (46’ Haroun), Vandooren, Toth (46’ Mikulic), Caillet,Lolo (46’ Silva Dos Santos),Ljubojevic, Da Silva (46’ Dahmane)
 
Gele kaarten: Da Silva, Toth

Doelpunten: 17’ 0-1 Vrancken, 67’ Ivens (pen)
 
Scheidsrechter: Yuri Cosco
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties