Bergen: De druk wordt groot

Dirk Pieters
| 0 reacties
Bergen: De druk wordt groot
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voetbalkrant.com zet vandaag de ploeg Bergen in de spotlight. De Draken hopen het minstens even goed te doen als afgelopen seizoen, maar of dat zal lukken blijft een groot vraagteken.   

Wijzigingen tussenseizoen

Bergen eindigde vorig seizoen op een degelijke negende plaats met 44 punten, twee minder dan Westerlo en twee meer dan Moeskroen. Voor het seizoen 2006-2007 werd Bergen door velen gezien als een degradatiekandidaat. Dat was vooral te wijten aan het feit dat het net terugkeerde van een seizoen uit tweede klasse maar ook omdat doelpuntenmaker Jermemie Njock vertrok naar het Franse Brest. Toch bleek Bergen sterker dan verwacht uit de hoek te komen. Vooral in wedstrijden tegen topclubs kwam de club verrassend uit de hoek. Zo won het met 1-0 van Club Brugge, dat toegegeven, een zwakker seizoen kende. Het zou vooral de 5-0 tegen Genk zijn dat we zullen onthouden van vorig seizoen.

Tijdens de winterstop trok het Stéphane Zebre (verdediging), Benjamin Nicaise (middenveld), Aliyu Datti (aanval) en Ilija Stolica (aanval) aan. Toch bleken dat nooit echte voltreffers te zijn.

Verwachtingen

De voorbereiding van Bergen verliep goed, tijdens de stage in Hoenderloo in Nederland wist het in onderlinge duels Litex Lovech in bedwang te houden met een 1-1 gelijkspel.

Eerder deze week speelde Bergen wederom 1-1 het gelijk tegen Nancy. Het lijkt erop dat trainer José Riga min of meer zijn basiself klaar heeft. Daarin vinden we onder andere als keeper Berthelin terug, in de verdediging Wiggers, Duarte, Mirri en Jay. Het trok voor deze positie onder andere Maxime Annys van Roeselare en de Bosniër Danijel Krivic nog extra aan.

Op het middenveld lopen er enkele sterke kerels rond: Dalmat, Nicaise, Ragued, Cordaro. Als vervanger van de vertrokken Dahmanne werd Romeo Seka bij Beveren weggehaald.

Speler om in de gaten te houden: Wilfried Dalmat

Dalmat was afgelopen seizoen misschien wel de grote uitblinker bij Bergen. De middenvelder was goed voor zes doelpunten, maar was vooral erg nuttig om de bal in de ploeg te houden.

Pronostiek: de dertiende plaats

Na een goed jaar wordt de druk om goede resultaten neer te blijven zetten immers hoog. Het is maar zeer de vraag of de club met die druk zal omkunnen. [AN]

Voetbalkrant biedt u nu de kans om helemaal gratis te wedden en met uw voetbalkennis veel geld te verdienen.

Klik om u in te schrijven en vraag uw gratis wedden hier aan : http://www.voetbalkrant.com/gratis_wedden.

Indien u de GRATIS 91 euro zou wedden dat Bergen kampioen wordt, wint u 68 250 euro.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties