Irak en Saoedi-Arabië finalisten Asia Cup

Mathias Dumarey

Irak en Saoedi-Arabië zijn de finalisten van de Asia Cup 2007 die in de landen Indonesië, Maleisië, Thailand en Vietnam wordt georganiseerd. Irak nam Zuid-Korea te grazen na het nemen van strafschoppen terwijl Saoedi-Arabië te sterk was voor titelverdediger Japan.

Irak was tegen Zuid-Korea in de eerste helft de betere, maar in de tweede helft waren de rollen omgekeerd. Het bleef echter 0-0 na de reguliere speeltijd en verlengingen maar de Irakezen waren met elfmeters met 4-3 te sterk voor het team van de Nederlandse bondscoach Pim Verbeek.

Saoedi-Arabië kwam tegen Japan tot drie keer toe op voorsprong, terwijl de Japanners tot twee keer toe de gelijkmaker in het mandje konden leggen. De derde Saoedische treffer kwam van Malek Maaz zodat de wedstrijd op 3-2 eindigde.

Zondag wordt de finale betwist in de Indonesische hoofdstad Jakarta. Irak werd nog nooit eindwinnaar van de Asia Cup terwijl Saoedi-Arabië na 1984, 1988 en 1996 voor de vierde keer de titel kunnen pakken.