Charleroi en Westerlo openen 2e speeldag

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Charleroi en Westerlo openen 2e speeldag
Foto: © SC

Westerlo en Charleroi hebben de eer om vanavond de tweede speeldag van de Belgische Jupiler League op gang te trappen. Een interessant duel tussen twee ploegen die getipt worden om de plaatsjes net onder de top af te dwingen. Bovendien staan oud-ploegmaats Jan Ceulemans en Philippe Vande Walle tegenover elkaar.

De twee speelden eind jaren '80, begin jaren '90 bij Club Brugge. Allebei zijn ze nu bij een andere club aan de slag, vanavond ontmoeten ze dus elkaar. Voor Philippe Vande Walle lijkt er alvast meer op het spel te staan dan voor Ceulemans. Ceulemans won immers al op de openingsspeeldag (0-1 op Brussels) en heeft bovendien een voorzitter die geen onrealistische doelstellingen stelt, wat Abbas Bayat bij Charleroi wel doet.

De druk op Vande Walle is dus meteen groot. Bayat wil een Europees ticket, liefst gewoon de titel, maar dan is een slechte start uit den boze. Charleroi verspeelde op de openingsspeeldag kostbare punten tegen Roeselare en mag dus op Westerlo absoluut niet verliezen, moet eigenlijk zelfs winnen.

En dat is uiteraard geen evidentie. Vorig seizoen slaagde Charleroi daar trouwens wel in, zij het met veel geluk, want de scheidsrechter keurde toen in de slotfase om onduidelijke redenen de gelijkmaker van Westerlo af. Vanavond weten we hoe Westerlo en Charleroi het er dit keer vanaf brachten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties