Vets: 'Bond slaat bal volledig mis'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Vets: 'Bond slaat bal volledig mis'
Foto: © SC

De schok van gisterenavond siddert nog na in de anders zo stille kempen. Lierse werd veroordeeld tot de degradatie naar derde klasse, een boete van ruim 15.000 euro en moet met zes strafpunten aan de volgende competitie beginnen. Gaston Vets, oud-voorzitter van Lierse en aan het roer van de club toen de Chinees Zheyun Ye er zijn opwachting maakte, zegt dat de KBVB de bal volledig heeft misgeslagen.

"De bond slaat de bal volledig mis. Ik ben er zeker van dat de burgerrechtbank een ander vonnis zal vellen. Geen enkele clubleider, niet van vroeger en niet van nu, was bij de zaak betrokken. Maar op de bond kan blijkbaar alles", aldus Vets in Gazet van Antwerpen.

Volgens de KBVB kreeg Chris De Nijn, de interim-voorzitter ten tijde van Ye, een storting van 400.000 euro van de Chinees waardoor - volgens de voetbalbond - omkoping werd bewezen. "Ik kan alleen maar bevestigen dat Vets noch ik weet hadden van de praktijken van Ye. We hadden ook geen redenen om iets te vermoeden. Lierse speelde een 'normaal' seizoen en niemand merkte iets abnormaals op, ook de Bond niet", aldus De Nijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties