Toppers en floppers: week 5

Dirk Pieters
Toppers en floppers: week 5
Foto: © SC

Voetbalkrant.com zet ook de toppers en floppers van afgelopen weekend in de spotlight. Er viel weer heel wat te beleven op de Belgische voetbalvelden zodat het weer een moeilijke opdracht was om er maar drie te nomineren.
 
Toppers:
 
Cercle Brugge: Cercle Brugge hoort deze week absoluut bij de toppers. De ploeg van trainer Glen De Boeck haalde zaterdagavond flink uit in de wedstrijd tegen AA Gent. Dankzij goede combinaties en twee doelpunten van een vlot scorende Oleg Iachtchouk konden de Bruggelingen met zware 4-1 cijfers winnen. Groen-zwart heeft al zijn thuiswedstrijden al weten te winnen dit seizoen en verzekert zich zo van een plaatsje in de subtop.
 
Lokeren: De ploeg van trainer Georges Leekens is uitstekend begonnen aan het seizoen. Waar het vorig jaar in de onderste regionen bleef steken, lijkt het nu een stuk vlotter te gaan. Ook zaterdag won het zonder al te veel problemen van promovendus KV Mechelen. Vlotte combinaties zorgden voor een vroege goal via El Mouataz. De twee andere doelpunten kwamen er via Aboubacar Camara in de twintigste minuut en na de rust nog eentje via Twambe.
 
David De Storme: Nieuwkomer Dender heeft zaterdag zijn eerste zege van het seizoen binnengehaald. De promovendus kon opnieuw rekenen op een sterke David De Storme. De doelpuntenmaker was opnieuw erg belangrijk. De middenvelder is van goudwaarde voor Dender want op vijf speeldagen wist hij voor drie doelpunten en een assist te zorgen.
 
Floppers:
 
RSC Anderlecht / Théréau: Het klinkt raar dat een ploeg die dertien op vijftien haalde bij de floppers staat, maar het kan toch. De landskampioen won afgelopen weekend wel van Moeskroen, maar de manier waarop was allesbehalve wat je van een kampioenenploeg zou verwachten. Anderlecht kwam op gelijke hoogte na een doelpunt van Max Von Schlebrügge, nadat hij de bal met de arm raakte. Vooral de nieuwkomers Théréau en Polak lieten een zwakke indruk na. De aanvaller van Anderlecht moet het vertrek van Tchité opvangen, maar slaagt daar voorlopig nog niet in.
 
Germinal Beerschot: De Antwerpse club kent een wisselvallig seizoensbegin. De spitsen waarover de club beschikt konden tot nu toe niet overtuigen. Enkel Malki (tegen Dender) wist dit seizoen al te scoren. Dosumnu en Bancé konden dat nog niet. Het is frustrerend voor coach Van Veldhoven dat de club slechts vier punten uit vijf wedstrijden heeft weten te sprokkelen maar voorzitter Verhaegen blijft voorlopig het vertrouwen behouden in trainer en de ploeg.
 
Sint Truiden was bij aanvang van het seizoen één van de degradatiekandidaten en de tegenvallende resultaten lijken deze voorspelling te bevestigen. Na vijf speeldagen bengelt STVV in de staart van het klassement met nul punten. Dit resultaat heeft al gevolgen gehad; de club stuurde sportief raadgever Laureyssen wandelen. De supporters morren over de gang van zaken en richten hun onvrede nu op voorzitter Duchâtelet. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties