Cercle verliest oefenduel van Amiens

Mathias Dumarey

Volg Cercle Brugge nu via WhatsApp!

Cercle Brugge heeft gisterenavond in een oefenduel op het veld van de West-Vlaamse eersteprovincialer FC Varsenare met 0-1 verloren van de Franse tweedeklasser SC Amiens.

De wedstrijd begon met een kwartier vertraging omdat de Fransen te laat waren aangekomen. Cercle begon nog eens met Rubin Dantschotter in doel. De eerste helft was aangenaam om volgen. Zowel Amiens als Cercle via Bram Vandenbussche en Vuza Nyoni kwamen aan kansen. Een vrije trap van de Zimbabwaan strandde zelfs op de dwarsligger. Cercle zou uiteindelijk met een 0-1-achterstand de kleedkamer ingaan want de Fransen konden scoren na een te korte terugspeelbal van Anthony Portier

Na de rust verwaterde de partij langs beide kanten. Cercle kon geen kansen ineen knutselen en Amiens had het betere van het spel. Zij zouden nog twee keer een mogelijkheid tegen de lat zien sterven. In de slotfase kreeg Kristof Snelders wel nog een goede mogelijkheid, maar hij kreeg de bal niet voorbij de Amiens-sluitpost.