Anderlecht 2-5 DVK Haacht

Rita De Meyer
| 0 reacties
Anderlecht 2-5 DVK Haacht
Foto: © SC

Onder een stralende zon, een schitterende verlichting en in een afgeladen stadion met paars-witte tifosi, neemt DVK vanaf het begin het heft in handen. De bal circuleert vlotjes rond maar –mede door een verschil van lengte- worden de spitsen niet onmiddellijk bereikt. In de 33 ste minuut is het effe schrikken toen Anderlecht middels een speelster een rush opzet vanaf quasi de middellijn, 3 speelsters omspeelt en overlangs scoort. Consternatie bij DVK Haacht. 0-1. De ruimte ligt echter voor DVK op de flanken. Een schitterende combinatie via T. Wijns, T. Oosters wordt aan de 2de paal nasstgekopt door D. Rijckman. Uitstel maar geen afstel : op mooie voorzet van T. Oosters scoort T. Wijns haar 1ste doelpunt van het seizoen. Correcte ruststand 1-1.

Om de één of andere reden veranderde de A-lecht-B coach zijn defensief systeem zodat de DVK-spitsen D. Rijckman en M. Moens plots veel meer ruimte krijgen en de flanken hun ruimte van de 1ste helft nog steeds krijgen. DVK uit haar dank voor dit geschenk door vlotweg 1-2 en 1-3 te scoren via D. Rijckman. A-lecht scoort weliswaar nog 2-3 door een wederzijds geschenkje maar D. Rijckman scoort haar hattrick van de dag na vooreerst nog een red alert-verwittiging voor de Fortis-defensie te hebben voorgeschoteld. In deze zeer sportieve wedstrijd valt M. Moens op haar pols en dient –gezien de ernst van de kwetsuur- onmiddellijk vervangen dient te worden door “brommerke” N. Veldeman die meer dan goed invalt. T. Wijns maakt de zaak overgelukkig met haar 2 de doelpunt van de dag af. C. Coenen en T. Timmers vallen eveneens in. Een verdiende 2-5 en DVK “König” op de kleine Heizel. De beloofde en verdiende paëlla met een witte wijn in de thuisbasis smaakte collectief uitstekend na deze overwinning.

DVK moest winnen om aansluiting te houden en deed dit ook tegen een ploeg waar serieus wat talent in zit, maar een beetje gebukt gaat onder gebrek aan leeftijd (lees = maturiteit en dito leiderschap op terrein). In de terugronde gaat dit reeds gecompenseerd worden door méér ervaring in 2de klasse. Bij DVK zit er nog groeimarge.

Foto’s wedstrijd: www.dvkhaacht.be

verslag : M. Rems
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties