Arsenal wint nipt en doet gouden zaak

Kristof Blomme

Arsenal heeft met 0-1 gewonnen bij Steaua Boekarest. Van Persie tekende tien minuten voor affluiten voor het enige doelpunt. De Gunners tellen nu drie punten meer dan Sevilla en Slavia Praag. Indien het binnen drie weken ook de thuismatch tegen Slavia winnend afsluit lijkt de volgende ronde al een feit.
Na zes minuten kopte Badea de bal al voorbij doelman Almunia. Het doelpunt werd echter terecht afgekeurd wegens buitenspel. Arsenal was meteen gewaarschuwd. Eén minuut later bracht Hleb Fabregas in stelling aan de overkant. De Spanjaard trapte van dichtbij over. Arsenal had meer balbezit, maar Steaua kwam ook dreigen. Een schot van Dica vloog net naast. Even voor de pauze had Zapata de nodige moeite met een afgeweken voorzet van Clichy

Na de pauze ging Zapata in de fout na een vrije trap van Hleb. Gelukkig voor de doelman leverde het geen doelpunt op. Op het uur ontzette Almunia de bal slecht. Dica probeerde het van ver, maar Touré was attent en kon de bal wegkoppen. Twintig minuten voor affluiten kwam invaller Iacob oog in oog met Almunia. Hij was niet koelbloedig genoeg in de afwerking en duwde het leer naast. Tien minuten voor het einde zette Adebayor zich goed door op links. Hij vond Van Persie voor doel en die werkte knap af. Het bleef bij 0-1, waardoor Arsenal na twee speeldagen het maximum van de punten heeft.