Interview Maes: 'We hadden twee tegenstanders'

Bart Hermans
| 0 reacties
Maes: 'We hadden twee tegenstanders'
Foto: © SC

Na de wedstrijd KV Mechelen – Dender hadden we een gesprek met KV Mechelen trainer Peter Maes:
 
Peter Maes, Dender kwam vooral in de eerst helft sterk uit de hoek.
 
"Inderdaad, speltechnisch hebben ze een betere wedstrijd gespeeld dan ons. Als je dan twee punten laat liggen door strafschoppen is dat natuurlijk frustrerend. Gelukkig heb ik de twee strafschoppen al eventjes gezien op de monitor. De eerste penalty is een duidelijke en bij die tweede glijdt de keeper door op Charaï en dan kan je altijd fluiten. Maar dat terzijde. Ik denk dat zij vandaag heel goed spelen en dat wij twee tegenstanders hadden. Namelijk hen en onszelf."
 
Jullie halen wel een puntje maar eigenlijk is dat niet genoeg?
 
"We hebben vandaag niet de weerbaarheid getoond om de overwinning te claimen. We hadden heel veel problemen met Munyaneza en De Storme die heel goed tussen de lijnen loopt. Het grootste probleem is dat op de situaties waarop we kunnen dreigen we de bal heel moeilijk in het kader krijgen. We moeten proberen via een voorsprong in de wedstrijd te zitten want dat hebben we dit jaar nog niet kunnen bewerkstelligen. Als je dan ziet na acht wedstrijden dat je vier wedstrijden niet verliest maar er ook geen wint, wordt de druk enorm en dat zag je deze wedstrijd al. Je ziet dan slordigheid en je begint tegen jezelf te voetballen. Dat heb ik vandaag gezien van KV."
 
Wat ik vandaag ook gezien heb, en dat is nog niet veel gebeurd, is een zekere nervositeit in het spel van KV?
 
"De druk wordt stelselmatig opgevoerd en komt vooral op de verdedigers want die moeten de nul houden want je scoort al zo moeilijk. Als zij dan ook nog gaan twijfelen ben je ver zoek. Toch heeft onze mentaliteit er ons vandaag weer doorheen getrokken en leven we nog altijd."
 
Zeg je dat je toch een punt uit de brand gesleept hebt of is dat te negatief gesteld?
 
"Het is een tweeslachtig gevoel. We hebben ook nog niet gehad dat de bal voor ons rolt en dat we de overwinning kunnen claimen. Je hoopt dat na de 2-2 de bal nog eens goed valt en dat je hem er kunt induwen maar dat zit er op het moment nog niet in." [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties