Club Brugge dicht bij poulefases

Club Brugge dicht bij poulefases
Foto: © SC

Club Brugge is de enige Belgische ploeg die er goed voor staat vanavond in de terugwedstrijd van de eerste ronde van de UEFA-beker. Blauw-zwart verdedigt in het eigen Jan Breydelstadion een 1-0 voorsprong uit de heenwedstrijd, toen scoorde invaller François Sterchele kort voor tijd het o zo belangrijke doelpunt.
 
Veertien dagen geleden zat de wedstrijd lange tijd op slot. Kansen waren er wel, maar de keepers pakten deze of er werd gewoon gemist. Lange tijd zag het er naar uit dat de wedstrijd op een scoreloos gelijkspel zou eindigen, tot Sterchele op de juiste plaats stond om de voorzet van Blondel binnen te koppen. Terecht want Club had zijn beste wedstrijd tot nu toe gespeeld. In die wedstrijd begonnen Leko en Sterchele verrassend op de bank, Salou en Englebert speelden.
 
Beide ploegen kenden een ideale voorbereiding op de wedstrijd. Club Brugge won zoals geweten afgelopen weekend tegen Moeskroen. In een kansenrijke wedstrijd was het Wesley Sonck die op het uur zijn eerste voor FCB aantekende. Club speelde niet denderend maar won toch en deed een goede zaak in het klassement, en een vertrouwensboost op. Brann Bergen deed ook heel wat vertrouwen op door met 1-5 te winnen van Lilleström. Hierdoor blijft de club ruim aan de leiding in de Noorse Tippeligaen, de eerste achtervolger Viking Stavanger heeft al zeven punten achterstand.
 
Afgaande op de trainingen vooraf mogen we aannemen dat Club Brugge met hetzelfde elftal zal spelen als in de heenwedstrijd. Dat wil zeggen met Leko en Sterchele op de bank en Englebert en Salou in de ploeg. Ook Kucera blijft het vertrouwen behouden van trainer Mathijssen, die de Noren vooral fysiek wil bekampen. Veel luchtduels, druk naar voor en keiharde tackles, kortom het typische Brugse spel.
 
De scheidsrechter van dienst is Selçuk Dereli, hij floot vorig seizoen de thuiswedstrijd tegen Ruzomberok (1-1). De wedstrijd wordt afgetrapt om 20u30 en is live te bekijken op KanaalTwee. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties