De eerste topper op het menu

De eerste topper op het menu
Foto: © SC

BRUSSEL – Momenteel zijn er twee ploegen met het maximum aan punten in het vrouwenvoetbal, maar na volgend weekend misschien geen enkele meer. Met KVK Tienen - FCL Rapide Wezemaal is er in deze competitie de eerste echte topontmoeting tussen ploegen met kans op de landstitel.
 
Tienen speelt sinds de start van het vrouwenvoetbal in België in de hoogste afdeling, maar heeft nog geen landstitel of beker kunnen bemachtigen. Het is geen geheim dat de Suikerklontjes sinds vorig jaar ijverig aan het bouwen zijn aan een kampioenenploeg. Wat hen toen niet lukte, zou nu wel eens waarheid kunnen worden.
 
Regerend landskampioen Wezemaal draait sinds augustus op zeer hoog toerental en beziet deze wedstrijd tweedelig: een titelkandidaat op 3 punten zetten én een laatste test voor hun deelname aan de 2de ronde van de UEFA Cup volgende week in Bierbeek.
 
Bij een gelijkspel is er letterlijk geen winnaar, want de kans is zeer groot dat Anderlecht dan op gelijke hoogte komt. Vorig jaar stak Wezemaal de 3 punten op zak (1-3). Isabelle Ebhodaghe (Tienen) en Kristel Verelst (Wezemaal), beiden laureraat topschutter 2006-2007 samen met Femke Maes, staan tegenover mekaar. Doch de beide clubs hebben nog veel andere talenten in hun rangen. Wij houden ons dus aan de logica van het voetbal: wie het meest scoort, wint.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties