De Witte stelt plannen voor

Kristof Blomme
| 0 reacties
De Witte stelt plannen voor
Foto: © SC

Ivan De Witte wil de komende twee jaar voorzitter worden van de Profliga. De voorzitter van AA Gent wil in die periode de competitie hervormen. 

Ivan De Witte wil aan de profclubs meedelen dat hij bereid is om de komende twee jaar voorzitter te zijn van de Profliga. Hij wil meteen ook de competitie grondig hervormen op basis van een plan van Herman Wijnants

Zo zou er een herfst- en een lentecompetite zijn. Een A- en B-reeks zouden elk bestaan uit tien ploegen. De laatste vijf ploegen uit de A-reeks zouden in december degraderen, terwijl de eerste vijf ploegen uit de B-reeks zouden promoveren.

In de lentecompetitie beginnen alle clubs weer met nul punten. De club die de lentecompetitie wint zou een ticket voor de Champions League afdwingen. De club die de herfstcompetitie wint is zeker van een Europees ticket. Ook de twee winnaars van de B-reeks zouden nog Europa inkunnen na een play-off met ploegen uit de A-reeks. 

De ploegen krijgen wel nog de kans om aanpassingen voor te stellen. Pas nadien zou het voorstel gestemd worden in de Profliga. 

Ook voor de KBVB is De Witte niet mals. De structuur moet volgens de voorzitter van Gent veranderen. Bovendien ijvert hij voor een federale minister van Sport, die meer middelen heeft. Ook de Profliga zou meer inspraak moeten krijgen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties