Speler in de spotlight: Stijn De Smet

Dirk Pieters
| 0 reacties
Speler in de spotlight: Stijn De Smet
Foto: © SC

Volg Cercle Brugge nu via WhatsApp!

Stijn De Smet was afgelopen weekend de smaakmaker van de negende speeldag in de Belgische hoogste klasse. De aanvaller was goed voor twee doelpunten tegen Sint-Truiden. Reden genoeg voor Voetbalkrant.com op de jonge speler in de spotlight te zetten.

Het begin van De Smet…

Stijn De Smet begon zijn nog jonge carrière bij SV Jabbeke, maar al snel verhuisde hij op 12-jarige leeftijd naar de jeugd van Cercle Brugge. De toen nog piepjonge De Smet had toen ook al een aanbieding gekregen van stadsrivaal Club Brugge, maar verkoos dan toch naar Cercle Brugge. Al snel maakte hij zijn debuut bij de grote jongens, tegen Westerlo in het seizoen 2003-2004. Toch was het nog even wachten op zijn eerste doelpunten. Pas het seizoen erna scoorde hij zijn eerste treffers. De Smet kwam maar liefst negentien keer in actie en deed vier keer het net trillen.
 
Het ging steeds beter want ook het seizoen nadien vond hij de weg naar het doel. De spits bleef knokken en sloot het seizoen af met zeven treffers. Het seizoen 2006-2007 moest de grote doorbraak worden voor het grootste talent van Cercle Brugge sedert Thomas Buffel. De belofteninternational begon samen met nieuwe aanwinst Tom De Sutter enorm sterk en wekte al snel interesse op van andere ploegen. Spijtig genoeg geraakte de aanvaller geblesseerd aan de gewrichtsbanden van de enkel. Na de winterstop was De Smet opnieuw present. Uiteindelijk besloot hij het seizoen met vier doelpunten.
 
Het seizoen van De Smet…
 
Momenteel speelt De Smet zich echt in de kijker. Samen met zijn club Cercle Brugge doet hij het uitstekend. Doelpunten maken, assists geven: alles lukt momenteel voor de 22-jarige aanvaller. Ook de Brugse club kent een uitstekende start onder Glen de Boeck. De ex-Anderlechtspeler doet de eersteklasser goed, en dan vooral aanvallend voetballen.
 
Afgelopen weekend was het misschien wel dé hoogdag voor De Smet. De aanvaller vierde zijn honderdste wedstrijd met twee schitterende doelpunten en evenveel assists. De Smet was dan ook in de wolken na de wedstrijd tegen Sint-Truiden. "Dit was een schitterende avond. Een honderdste wedstrijd is iets speciaal en als je dan als ploeg zo een uitstekende wedstrijd speelt: dat maakt het helemaal af", aldus de aanvaller.
 
Op weg naar Peking met De Smet…
 
Stijn De Smet was er al bij op het Europees beloftenkampioenschap in Nederland dit jaar. De aanvaller van Cercle Brugge deed het niet onaardig en mag zich ook nog opmaken voor de Olympische Spelen in Peking. De Smet hoopt dat hij erbij zal zijn maar beseft dat het moeilijk zal worden. Hij refereert hiermee naar het feit dat verschillende spelers, waaronder Kompany, hebben laten weten te willen deelnemen aan de Olympische Spelen. De Smet begrijpt heel goed dat er veel kandidaten zijn voor de OS, maar zou het spijtig vinden als er veel jongens zouden meegaan die nog nooit met de ploeg gespeeld hebben, het zijn uiteindelijk zij niet die de kwalificatie hebben afgedwongen.
 
De toekomst van De Smet…
 
Waar ligt de toekomst van Stijn De Smet? De aanvaller blijft momenteel rustig bij al de geruchten en veronderstellingen over zijn toekomst. Zijn ex-trainer Harm Van Veldhoven voorspelt al drie jaar dat De Smet de revelatie van het seizoen gaat worden en lijkt nu gelijk te gaan krijgen. Germinal Beerschot is alvast één van de kapers op de kust.
 
Of trekt de aanvaller naar het buitenland? "Engeland en Spanje zijn voor mij heel mooie competities. Maar dat is de top van de top. Dromen zijn bedrog zeggen ze altijd, maar wie weet geraak ik er wel ooit." [AN]
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties