Degradatietopper op het menu

Degradatietopper op het menu
Foto: © SC

BRUSSEL - In het vrouwenvoetbal zouden we, volgens de speelkalender, zaterdag de tweede topper onder de titelkadidaten moeten hebben, namelijk Wezemaal-Anderlecht. Doch Wezemaal speelt haar 2de ronde in de Uefa Cup en krijgt andere pikante ploegen te verteren: Everton, Valur en Frankfurt.
 
Op papier geen spetters in de competitie, waarom niet even afdalen naar de kelder van het klassement? Ook daar kan spanning troef zijn zoals bij Oud-Heverlee Leuven - Famkes Merkem. Beide ploegen kunnen de punten heel goed gebruiken om wat afstand te nemen van de gevarenzone. Vorig seizoen mochten de Famkes met een 5-1-nederlaag afdruipen. Momenteel hebben beide ploegen een serieus negatief doelpuntensaldo en krijgen nu de kans dit rood een blekere schijn te geven. Bij OHL zal Marijke De Saint-Hubert haar ploeg de weg naar de overwinning moeten wijzen. Lien Vanassche is bij Merkem weer in haar goede doen. Misschien kan zij de punten van haar ploeg verdubbelen.
 
Na de wedstrijd zal er niet veel tijd overschieten om te douchen. De snelsten kunnen nog het eerste fluitsignaal beleven van de wedstrijd Frankfurt - Everton. Tussen de Korbeekdamstraat en Wijnenberg liggen nauwelijks 9 km.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties