Reacties na Heist - Grimbergen

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Reacties na Heist - Grimbergen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Trainer Luc Cauwenbergh zag zijn team winnen tegen Heist op dezelfde manier dan dat het gewonnen had van Gent-Zeehaven. "Zo moet het. Dit is hoe het ook de komende weken zal moeten gebeuren en zal blijven" wist Cauwenbergh mee te geven. De hoofdtrainer van KSC erkende dat de 1-2 op het ideale moment viel. "Op dat moment was het een beetje tegen de gang van het spel in. Nuja indien je de tegenstander het spel laat maken is het eigenlijk altijd tegen de gang van het spel in. Ons realisme was groter dan dat van de tegenstrever" concludeerde Cauwenbergh. Volgende week komt er nog eens een thuiswedstrijd aan, maar dat lijkt voor Cauwenbergh geen reden te zijn om zijn successysteem te veranderen. "Ik zie niet in waarom we zouden veranderen. Wij moeten ons redden, hoe onorthodox dat het soms ook mag lijken. Zolang het maar punten oplevert, dat is het belangrijkste" aldus Cauwenbergh. Voor de wedstrijd tegen leider Boom zal Cauwenbergh wel geen beroep kunnen doen op Claes en Decoster, die dan geelgeschorst zijn. "Dat zullen we moeten opvangen met de spelers die terugkomen. Hermand zal waarschijnlijk wel terugkomen en ik denk Roelands ook. En dan daarbij de spelers die er momenteel zijn. Onze kern is groot genoeg om dit op te vangen, althans dat hoop ik."
Jeroen Peeters vervulde tegen SK Heist weer de rol van breker op het middenveld. "Het tactisch plan klopte weer. We waren ook scherper dan onze tegenstrever. Na de 1-1 hadden we het een tijdje heel moeilijk. Ik zie ons eerlijk gezegd moeilijker terugkomen van een achterstand. Maar uiteindelijk hebben we de zege zeker verdiend. Voetballend vond ik Heist niet zo heel super, ik had er meer van verwacht. Zij vonden geen oplossingen. De cijfers zijn misschien iets overdreven, maar al bij al was het een verdiende overwinningen. We hebben de drie punten zeker niet gestolen. Ik denk ook dat het mag gezegd worden dat De Meu heel belangrijk was vandaag" stak Peeters de lof voor zijn ploegmaat niet onder stoelen of banken. "Tegen ploegen met dezelfde kwaliteiten dan wij zoals Tubantia zullen we natuurlijk zelf het spel meer moeten maken. Dat is nog totaal anders. Maar het gaat met ons de goede kant op en het kan alleen maar beter worden."
Kevin Pollefoort had met zijn twee doelpunten uiteraard een groot aandeel in de Grimbergse zege. "Ik denk wel dat je mag zeggen dat het efficiënt was. We hebben natuurlijk een blok neergezet en we hebben gedaan wat we moesten doen. Het is weer in ons voordeel uitgedraaid. We hebben vroeg kunnen scoren. We krijgen dan wel dat tegendoelpunt, maar we zijn blijven spelen zoals het moest en we hebben onze kansen benut" begon Pollefoort zijn relaas. "Na de 1-2 zag je de kopjes bij de tegenstrever naar beneden gaan en na de strafschopfase was het compleet. Bij hun gingen de kopjes zo naar beneden en wij hebben gewoon verder gespeeld zoals het moest. We hebben heel goed getraind en wanneer we dan op zondag zo beloond worden is dat schitterend" straalde de flankspeler. "We gaan moeten zien hoe we het volgende week gaan aanpakken. Maar je weet nooit, wie weet kunnen we doorgaan op ons elan. Ik zeg niet dat we gaan winnen van Boom, maar in voetbal weet je nooit" blikte Pollefoort al even vooruit op de topper tegen Rupel Boom. Tot slot had Pollefoort het ook nog even over het verschil tussen thuis en uit. "Ik weet niet waarom het thuis nog niet zo goed loopt. We moeten blijven werken en dan komt het hopelijk allemaal in orde. Dan kunnen we ervoor zorgen dat we thuis ook punten pakken."     
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties