Brazilië zette Ecuador op zijn plaats

Brazilië zette Ecuador op zijn plaats
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Brazilië heeft vannacht revanche genomen voor het teleurstellende gelijkspel tegen Colombia enkele dagen eerder in het kader van de WK-kwalificatie. Het versloeg Ecuador met ruime 5-0-cijfers. De Goddelijke Kanaries speelden voor het eerst in zeven jaar nog eens een interland in het imposante Estádio Maracana in Rio de Janeiro.

In de beginfase hield Ecuador nog makkelijk stand tegen een slordig voetballend Brazilië. De zeventigduizend aanwezige fans begonnen snel met een fluitconcert maar na negentien minuten opende Vagner Love de score. De fluitserenade stopte meteen.

Desondanks speelde Brazilië niet dwingend genoeg en kreeg Ecuador kansen om weer gelijk te maken. Net als in Bogota was doelman Júlio César niet te kloppen. De wedstrijd werd helemaal beslist in de laatste achttien minuten. Ronaldinho, twee keer Ricardo Kaká en Elano zorgden voor nog vier doelpunten. Eerst krulde Kaká de bal prachtig in de bovenhoek, maar zijn tweede goal was eentje voor de 'comedy capers'. De Milan-strateeg schoot vanop vijfentwintig meter. Het schot leek ongevaarlijk maar toch blunderde de doelman van Ecuador en liet hij de bal in doel glippen.

Uitslagen Conmebol-zone:

Gisteren: 
Venezuela - Argentinië 0-2

Vannacht: 
Bolivia - Colombia 0-0
Paraguay - Uruguay 1-0
Chili - Peru 2-0
Brazilië - Ecuador 5-0

Stand:
1. Argentinië 2-6
2. Brazilië 2-4
3. Paraguay 2-4
4. Uruguay 2-3
5. Chili 2-3
6. Venezuela 2-3
7. Colombia 2-2
8. Peru 2-1
9. Bolivia 2-1
10. Ecuador 2-0

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties