Inter en Man Utd pakken de drie punten

Steurbaut Kersten

Manchester United en Arsenal hebben op de derde speeldag van de Champions League zwaar uitgehaald. The Gunners evenaarden het Champions League-record van Juventus. Slavia Praag werd met een 7-0 blamage terug naar Tsjechië gestuurd.

Groep E

Glasgow Rangers – Barcelona: 0-0

In Ibrox Park hebben Rangers en Barcelona de punten verdeeld. Barça maakte aanspraak op de overwinning, maar de Spanjaarden hadden het moeilijk met de stevige Schotse organisatie. De blaugranas, voor de gelegenheid in het oranje, creëerden voldoende kansen. McGregor en het doelhout hielden Puyol, Ronaldinho en Messi echter van een doelpunt. In de slotfase was de beste kans zelfs nog voor Cousin, maar de eenzame Franse aanvaller in de Schotse voorhoede miste zijn schot. Door het gelijke spel blijven Rangers en Barcelona de leiding aanvoeren met ieders zeven punten.

Stuttgart – Lyon: 0-2

De Duitse landskampioen stelde in eigen huis teleur. Tegen hun Franse collega's uit Lyon beperkte het gevaar van de thuisploeg zich tot enkele afstandsschoten waar Vercoutre weinig problemen mee kende. Karim Benzema miste voor de rust de kans op de openingstreffer, maar de Fransman maakte in de slotfase zijn misser goed. Dos Santos had eerder al met een afgeweken schot op doel voor de 0-1 gezorgd. Lyon kon zo na twee nederlagen nog eens winnen en kan bij een nederlaag van de Rangers in Camp Nou de Europese strijd weer volledig opengooien.

Groep F

AS Roma – Sporting Lissabon: 2-1

Roma heeft de drie punten in het Stadio Olimpico gehouden, maar dat gebeurde niet zonder slag of stoot. Juan, een Braziliaanse verdediger, bracht de Romeinen nochtans vroeg op voorsprong. Liedson, een andere Braziliaan, deze keer één bij de tegenstrever, zorgde drie minuten later al voor de gelijkmaker. Mancini miste vanop elf meter de kans om terug op voorsprong te komen. Totti moest het veld verlaten met een enkelblessure, maar zijn vervanger nam de rol van de glamour boy met glans over. Vucinic zorgde twintig minuten voor tijd voor de winnende treffer.

Dynamo Kiev – Manchester United: 2-4

Twee keer scoren tegen Manchester United. Velen dromen ervan, maar voor Kiev volstond het niet om minstens één punt thuis te houden. De Oekraïners liepen heel de wedstrijd achter de feiten aan en slaagden er niet in om zich terug te knokken. Bij een 0-2 stand zorgde een treffer van Diogo even voor hoop, maar Cristiano Ronaldo drukte die hoop al snel terug de kop in. Met een tweede treffer maakte hij het verdict nog pijnlijker. Daar kon een late treffer van Bangoura niets meer aan veranderen. Manchester pakt negen op negen en mag haar tickets voor de achtste finales al zo goed als zeker bestellen.

Groep G

CSKA Moskou – Inter Milaan: 1-2

Moskou had uitzicht op een stunt tegen de Italiaanse landskampioen, maar twee defensieve blunders laten de Russen troosteloos, en vooral puntenloos, achter. had CSKA voor rust op voorsprong gebracht, maar Crespo maakte die voorgift na rust ongedaan. De Argentijn profiteerde van concentratieverlies in de verdediging om de gelijkmaker binnen te leggen. In de slotfase gaf doelman Mandrykin de drie punten cadeau aan de Milanezen. Op een vrije schop van Figo liet hij een kopbal van Samuel uit zijn handen glippen. Weg punt, weg stunt. Eén op negen is het resultaat voor de Russen.

PSV – Fenerbahçe: 0-0

De wedstrijd tussen PSV en Fenerbahçe is niet meer dan een voetnoot uit de geschiedenis van de Champions League. In een saaie wedstrijd verdiende geen van beide ploegen de overwinning. Als er niets op het veld gebeurt, dan moet het maar naast het veld, was de mening van enkele PSV-fans die de Turkse spelers vanalles naar het hoofd gooiden. De spelers werden blijkbaar geïnspireerd door het gewelddadige gedrag en begonnen elleboogjes en fluimpjes uit te delen. Zonder bestraft te worden. De enige die wel bestraft werd – Deivid kreeg rood bij de Turken – had dan nog niets verkeerd gedaan. Het belooft binnen twee weken opnieuw een bitsige strijd te worden. PSV mag niet verliezen als het haar kansen op de volgende ronde gaaf wil houden.

Groep H

Arsenal – Slavia Praag: 7-0

The Gunners hebben in het eigen stadion zwaar uitgehaald tegen Ajax-killer Slavia Praag. Tweemaal Walcott, die zijn eerste Champions League-doelpunten scoorde, en tweemaal Fabregas zorgden voor het leeuwenaandeel van de doelpunten. Hubacek, uitblinker Hleb en Bendtner zorgden voor de overige treffers. Arsenal evenaart het doelpuntenrecord van Juventus, dat in 2003 met 7-0 won Olympiacos. Arsenal staat na negen op negen met één been in de volgende ronde.

Sevilla – Steaua Boekarest: 2-1

Sevilla heeft haar stevige thuisreputatie alle eer gedaan. Kanouté en Luis Fabiano beslisten in het eerste kwartier al de wedstrijd. Petre kon rond het uur nog wel milderen, maar zijn doelpunt kwam te laat. Steauau Boekarest blijft na drie speelden verweesd en puntenloos achter. Sevilla telt zes punten en lijkt samen met Arsenal op weg naar de volgende ronde. [AN]