Toppers en floppers: week 10

Dirk Pieters
| 0 reacties
Toppers en floppers: week 10
Foto: © SC

Deze week stelt Voetbalkrant.com een nieuwe lading toppers en floppers voor. De tiende week op rij en het komt meer en meer voor dat bepaalde spelers of ploegen steeds maar terug komen bij de nominaties. Ook dit keer zitten er enkele oude bekenden in het rijtje. De keuzes van deze week gingen naar:

Toppers:

Jaja’ Coelho: Westerlo kon de vorige negen wedstrijden maar vijf doelpunten maken. Daar kwam afgelopen weekend verandering in. De ploeg van trainer Jan Ceulemans won met maar liefst 6-0 van Roeselare. ‘Jaja’ Coelho was de man in vorm. Hij scoorde twee doelpunten, gaf een assist en was een ware nachtmerrie voor de spelers van Roeselare.

Het duo De Sutter – De Smet: Cercle Brugge blijft als een wervelwind door de competitie razen. De ploeg van trainer Glen de Boeck staat op een mooie derde plaats op vier punten van leider Standard. Ook dit weekend waren De Sutter en De Smet weer goed bij schot. De verdediging van KV Mechelen zag met momenten sterretjes toen de twee jonge Belgen naar voor oprukten om een aanval in elkaar te knutselen.

Sint-Truiden: STVV speelde geen wereldpartij tegen Zulte Waregem. Uitblinkers waren er ook niet echt voor de thuisploeg maar een eerste overwinning geeft toch altijd een goed gevoel. Het ‘kneusje’ van eerste klasse laat nu de eer aan KV Mechelen, dat na tien wedstrijden nog geen enkele partij kon winnen.
 

Floppers:

KV Mechelen: Al weken stonden de kranten vol over Sint-Truiden. Het zwakke broertje uit de eerste klasse kon maar niet winnen. Toch was STVV niet de enige club die geen drie punten kon pakken, want ook KV Mechelen kon na tien speeldagen nog niet winnen. Afgelopen weekend ging het met 0-4 de boot in tegen Cercle Brugge. Malinwa kan wel verzachtende omstandigheden inroepen door de vele blessures, maar een overwinning mag niet te lang meer op zich laten wachten.

Adamovic: Een speciale vermelding ook voor Adamovic. De doelman van KV Mechelen kreeg er vier om de oren tegen Cercle Brugge en ging zeker bij één doelpunt zwaar in de fout. Het is niet de eerste keer dat de goalie een blunder begaat. KV Mechelen slikte dit seizoen al 19 doelpunten, enkel STVV doet slechter met 21.

Zanzan: De verdediger van FC Brussels kon niet echt mee in de wedstrijd tegen Germinal Beerschot. Hij werd iedere keer voorbij gelopen en kwam meermaals in de problemen bij een uitbraak van de thuisploeg.    

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties