Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Het Kuipje
Dubieuze strafschop doet Westerlo das om
Steurbaut Kersten

Germinal Beerschot pakte in Westerlo de drie punten na een dubieus gefloten strafschop in de slotfase. Westerlo bleef zo gefrustreerd en puntenloos achter.

Beide ploegen waren vorige week goed voor in totaal negen doelpunten, maar in een onderling duel slaagden ze er tijdens de eerste helft niet in om de goede lijn door te trekken. Yves De Winter kreeg in het frisse Kuipje voor de rust geen enkele gelegenheid om zich warm te houden. De thuisploeg voetbalde niet veel beter, maar slaagde er wel in om Kenny Steppe enkele keren, vooral met afstandschoten van Nabil Dirar en Jaja Coelho, aan het werk te zetten.

Om tot scoren te komen had Westerlo wel de hulp van de bezoekers nodig. Drie minuten voor rust gooide Coelho een vrije trap voor doel. Gyan Osei King kopte de bal voorbij zijn eigen doelman. Een gelukkig maar verdiend doelpunt. De jongens van Jan Ceulemans waren immers de gevaarlijkste ploeg en legden af en toe nog enkele leuke combinaties op de grasmat.

Na de rust leverde zo'n mooie actie bijna de 2-0 op, maar Dirar trapte de voorzet van Jef Delen, die voor de match nog in de bloemetjes gezet werd voor meer dan 250 wedstrijden in eerste klasse (dixit de stadionomroeper), in het zijnet. Het tweede doelpunt zat er aan te komen, maar dat viel op het uur letterlijk en figuurlijk aan de overkant uit de lucht. Tormena Ederson kopt een vrije trap van Pieterjan Monteyne voorbij De Winter in doel. De eerste keer dat Germinal Beerschot hem echt kon bedreigen en het was meteen raak.

Ceulemans bracht Bart Van den Eede in het veld met de hoop om de drie punten alsnog thuis te houden. Het doelpunt viel echter bijna aan de overzijde. Terwijl iedereen in het stadion nog naar de naar de tribune gestuurde Harm Van Veldhoven aan het kijken was, ging De Winter onder de bal door. Sanharib Malki kreeg dé kans om Germinal Beerschot op voorsprong te brengen, maar zijn schot werd nog afgeblokt door een Westels been. Westerlo reageerde met een vliegend schot van Dirar, maar Steppe ging goed plat en hield de stand in evenwicht.

Beide ploegen probeerden nog voor de overwinning te gaan, maar net op het moment dat de wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel zorgde Hernan Losada dan toch voor een doelpunt. De Argentijn zette feilloos een strafschop om. Een dubieuze strafschop die er kwam nadat Vincenzo Verhoeven neerging in de zestienmeter. Scheidsrechter Stéphane Breda leek op weg om de jonge aanvaller een gele kaart te geven, maar op aangeven van zijn grensrechter legde hij de bal op de stip. Losada nam het cadeau in dank aan. Westerlo slaagde er niet in om nog terug te slagen en blijft gefrustreerd en puntenloos achter. [AN]