AA Gent krijgt een uniek stadion

Jimmy Wouters
| 0 reacties
AA Gent krijgt een uniek stadion
Foto: © SC

AA Gent heeft vanmiddag officieel de plannen van het nieuwe Arteveldestadion voorgesteld. Het prachtige complex zal gebouwd worden op de plaats van de vroegere Groothandelsmarkt aan de Ottergemsesteenweg. De club hoopt in juli 2009 de allereerste aftrap te mogen geven in het nieuwe stadion.

De plannen wijken overigens lichtjes af van het model dat enkele jaren geleden gepresenteerd werd. Zo worden er extra snufjes aan het stadion toegevoegd en wordt niet het hele project in glas opgetrokken.

Het nieuwe stadion zal overigens uniek zijn voor België en zelfs voor de Benelux. AA Gent pakt namelijk uit met een heus Ecostadion. Dit houdt in dat er op het dak fotovoltaïsche panelen worden bevestigd om op die manier groene stroom te genereren. Daarnaast wordt ook het regenwater op het dak opgevangen om op die manier het sanitair te voorzien van water. Het restwater zal gebruikt worden om de grasmat te besproeien.

Om zo weinig mogelijk energie te verliezen, wordt de veldverlichting onder de luifel van het dak geplaatst. Op die manier zijn alle spots op het veld gericht.

Het stadion zelf zal bestaan uit geïsoleerd beton en zal met een glazen gevel uitgerust worden. Deze glazen gevel zal dan nog eens ingepakt worden in een metalen gaas en dit zal dan weer allemaal ingepakt worden door een alles overkoepelend transparant luifel.

In het stadion zal er een volledige rondgang gebouwd worden. Dit houdt in dat alle tribunes in een lusvorm met mekaar verbonden zijn. In die rondgang komen dan standjes waarin sponsors hun waar kunnen showen samen met drankgelegenheden en restaurantjes voor supporters. Het is de bedoeling dat die rondgang het hele jaar door bereikbaar moet zijn voor publiek. 

Het stadion zal naast het voetbalgebeuren ook nog plaats bieden voor onder andere restaurants, cafetarias, kantoorruimtes, distributie, logistiek en opslag. [AN]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties