Interview 'Binnen de vier jaar spelen we kampioen'

Jimmy Wouters
| 0 reacties
'Binnen de vier jaar spelen we kampioen'
Foto: © SC

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

AA Gent - voorzitter Ivan De Witte stelde maandagmiddag met trots het nieuwe stadionproject van zijn club voor. "Dit is een memorabel moment voor onze club."

Na afloop van de voorstelling was De Witte een bijzonder tevreden man. "Ik kan het gevoel moeilijk beschrijven. Dit geeft een ongelooflijke voldoening. Zeker als je weet van waar we kwamen."

"Het nieuwe stadion zal ons zeker extra financiële middelen opleveren. Zo willen we ons budget in eerste instantie optrekken naar vijftien miljoen euro, maar ook twintig miljoen is zeker mogelijk."

Toen we hem vroegen wat het stadion de club op sportief vlak kan betekenen, stak hij zijn ambities niet onder stoelen of banken. "Momenteel spelen we voor een plek bij de eerste vijf. Met het nieuwe stadion moet dat meer zijn. Dan gaan we resoluut voor Europees voetbal. En binnen de vier jaar na opening, willen we kampioen van België zijn."

Zal het stadion net als in Nederland voor een groei van de supportersaantallen zorgen?
"Inmiddels merken we dat het product AA Gent aanslaat. Ik ben er dan ook zeker van dat het stadion erg vaak met 20.000 toeschouwers gevuld zal zijn. Indien later blijkt dat het stadion te klein zal zijn, dan zal dat geen probleem zijn, want we hebben de plannen klaar liggen moest dat zo zijn."

Naast de eigen sportieve groei hoopt De Witte ook dat zijn nieuwe stadion voor een nieuwe impuls in het Belgische voetbal kan zorgen. "Ik hoop dat wij op die manier een signaal geven naar andere clubs om hetzelfde te doen. Ik roep dan ook, als voorzitter van de Profliga, op om werk te maken van een subsidiëringsplan zodat ook andere clubs werk kunnen maken van nieuwe stadion."

"Ik ben dan ook van mening dat het Belgische voetbal meer geholpen zal zijn met nieuwe stadions, dan met een competitiehervorming zoals deze nu op tafel ligt." [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties