Stadion moet nieuwe impuls geven

Jimmy Wouters
| 0 reacties
Stadion moet nieuwe impuls geven
Foto: © SC

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Met de ondertekening van de bouwaanvraag kan stilaan begonnen worden met de bouw van het nieuwe Artevelde-stadion. Het betreft een uniek gebouw dat voor de zomer van 2009 af moet zijn. Kostprijsje van al dit moois: 40 miljoen euro waarvan 10 miljoen van AA Gent komt.

Inmiddels liggen er al zes jaar achter ons alvorens er gedacht kan worden aan de eerste steenlegging. Toch beschouwt voorzitter De Witte dit niet als een lange periode. "Ik ben ervan overtuigd dat alle andere clubs die denken over een nieuw stadion, meer tijd nodig hebben dan de verhoopte drie jaar."

Ondanks het feit dat de planningsfase inmiddels al zes jaar duurt, ziet het stadion er werkelijk prachtig uit. Het Artevelde-stadion zal plaatsbieden aan zo'n 20.000 toeschouwers. Daarnaast zullen er ook 20 skyboxen gebouwd worden, elk voor zo'n 12 personen. Ook aan de gehandicapten werd gedacht. Zij krijgen speciaal toegwezen plekken in de hoeken van het stadion.

Het is de bedoeling om van het Artevelde stadion een uithangsbord te maken voor Gent en omgeving. Het is zo ontworpen dat het vanop de toegangswegen meteen opvalt. Er werd dan ook gekozen om de buitenmuur in hetzelfde materiaal als de dakconstructie op te trekken. Hierdoor kan men het hele stadion van een kleurtje voorzien. Zo zal het stadion op wedstrijddagen volledig blauw-wit gekleurd zijn.

In dat opzicht werd ook gekozen om het stadion een mooie ronde vorm te geven en niet de hoeken van het stadion door te trekken. "Dit kost ons wel meer, maar het verhoogt wel het Kuipeffect", aldus de projectontwikkelaar die eveneens benadrukt dat het stadion niet alleen voor sportieve, maar ook voor commerciële doeleinden zal gebruikt worden. [AN]

Enkele technische gegevens:
- stadion-voetbalgebeuren (ca. 11.000m² bruto) 
- aanverwante functies (restaurant, café, hulpposten, etc) = +/- 4.500 m²
- distributie, logistiek en opslag = 15.000 m²
- kantoorachtigen = +/- 11.000 m²
- rondgang, circulatie en technieken = 23.500 m²
- totale netto-oppervlakte = 65.000 m²
- parkings voor personenwagens: tijdens voetbal ca. 1.500 plaatsen + 4.000 plaatsen op satellietparkings met pendelbussen (voornamelijk in de buurt van Flanders Expo.)


 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties