Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Bergestadion
Lierse alweer onderuit
filip broos

Lierse is er zondagnamiddag weer niet in geslaagd een broodnodige overwinning te halen, Lierse verloor met 1-0 op het veld van KVK Tienen. Voor Tienen scoorde Vanarwegen in de rebound na een gemiste strafschop.

Bij KVK Tienen begon Michael Lacroix op de bank, zijn broer Regis startte wel in de basiself ondanks een lichte verrekking in het begin van de week.

De wedstrijd startte in een gezapig tempo met beide ploegen die probeerden goed te combineren, toch duurde het tot in de 15e minuut vooraleer er een eerste kansje te noteren viel, Regis Lacroix kopte de bal over het doel van de lierse doelman. De beste kans voor Tienen in de eerste helft kwam er na lang middenveldspel. Geebelen werd in het straatje gestuurd, hij lobde de bal over de uitgekomen Vanderjeugt maar was niet snel genoeg om te scoren, de lierse verdediger haalde de bal weg van de lijn. Direct daarna een schuchtere poging van Mustapha Jarju, die vanop 35m een lob probeerde maar de bal ging naast het doel van Schuermans. De 2e kans voor Lierse was er eentje van formaat, na een vrije schop kopte de mee opgekomen Janssens naar doel, Schuermans die zich verkeek op de vrije trap kon in het teruglopen de bal nog net uit het doel halen. Zo kabbelde de wedstrijd verder naar het einde van een eerste helft waarbij geen van beide wisten te scoren.

De 2e helft was nog maar net bezig en er was al sensatie, Regis Lacroix zette zich door op rechts, ging voorbij Janssens en gaf een voorzet naar Geebelen,die werd bij het controleren van de bal onderuit getrokken door Mario Verheyen en scheidsrechter Cosco floot strafschop. Steven De Pauw nam zijn verantwoordelijkheid maar Vanderjeugt pakte zijn strafschop. Toch kwam Tienen op voorsprong want Vanarwegen knalde de rebound uit de gemiste penalty door de benen van de lierse doelman, 1-0 voor Tienen. Lierse moest nu proberen de bakens te herzetten maar verder dan enkele halve kansen kwam het niet, al wist Jarju toch vanuit een scherpe hoek op doel te schieten zonder echt gevaar.
Na een uur spelen was er even opschudding en ongenoegen bij de lokale supporters toen Vanarwegen werd vervangen door Michael Lacroix. Diezelfde Lacroix stond nog maar enkele minuten op het veld toen die vanop rechts voor gaf, Geebelen kopte, de bal ging via de lat in de handen van Vanderjeugt.
Bij Lierse ging men werken met de lange bal en Janssens werd door trainer Helleputte naar de aanval gestuurd om de lange bal door te koppen en voor gevaar te zorgen, dat gevaar kwam er maar telkens miste men de precisie of stak er een tienenaar tussen. Bij Lierse kwam Ventose erin voor Ernandes maar veel leverde dat niet op. Lierse drong wel aan en de druk groeide naarmate de wedstrijd naar het einde ging. 6 minuten voor het einde was er nog een vluchtschot  van Jeroen Mertens vanop 20meter maar zijn schot ging over.  Lierse mocht zelfs de laatste minuten met een mannetje meer spelen na de uitsluiting van Michael Lacroix die een domme 2e gele kaart pakte na het wegtrappen van de bal.

Tienen won deze wedstrijd en komt daarbij stilaan aansluiten bij de subtop, terwijl Lierse zich stilaan zorgen moet beginnen maken omdat het afzakt naar een zeventiende plek in het klassement.