Artz: 'Brugge op dit moment gekkenhuis'

Kristof Blomme
| 0 reacties
Artz: 'Brugge op dit moment gekkenhuis'
Foto: © SC

De Brugse derby is hot dezer dagen. Ook Wouter Artz, de Nederlandse verdediger van Cercle Brugge, laat zijn licht schijnen over de wedstrijd. 
Artz maakte al in de zomer van 2006 de overstap naar Cercle. Afgelopen seizoen kwam hij echter geen enkele keer aan spelen toe. Hij liep immers een scheurtje op in de patellapees. Ondertussen is hij weer helemaal fit. Tegen Bergen, afgelopen week, mocht hij voor het eerst op de bank plaatsnemen. "Vooralsnog heeft de trainer geen reden om zijn basisploeg te veranderen. Dat had ik in zijn plaats ook niet gedaan. Het is wachten op schorsingen en blessures." 

De goede prestaties van Cercle zijn volgens Artz voor een groot deel te danken aan trainer De Boeck. "Hij zit heel dicht bij de groep. Qua werkwijze kan ik hem vergelijken met Mario Been, die ik meemaakte bij Excelsior. Hij is streng, maar zorgt met zijn grappen ook voor ontspanning. Hij heeft een groot aandeel in het succes. De spelers willen voor elkaar werken."

In Brugge wordt dezer dagen enkel nog over de derby gepraat. Nu ook Cercle bovenin meedraait is de derby nog belangrijker geworden. "Momenteel is het hier in Brugge een gekkenhuis. Wat nu gebeurt is uniek voor Brugge en voor Cercle in het bijzonder. Bij winst op Club kunnen we de nieuwe koploper worden", aldus Artz nog.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties