Kranten vol lof over Cercle

Jasper Ostyn
| 0 reacties
Kranten vol lof over Cercle
Foto: © SC

Volg Cercle Brugge nu via WhatsApp!

Het verloor dan wel met 1-2 van Club, toch maakte Cercle opnieuw een sterke indruk gisteren. Ook de Nederlandstalige kranten spreken vol lof over de prestatie van groen-zwart. 

"Cercle swingt, Club wint", opende Het Nieuwsblad. "Cercle kreeg niet het gelijkspel dat het minimaal verdiende. De kleine broer voetbalde vrank en vrij en bleek helemaal niet onder de indruk van de omstandigheden. Cercle won niet alleen de duels op het middenveld, maar legde ook het beste voetbal op de mat. Bij momenten was het schrijnend om zien hoe Club achter de bal holde, maar de bezoekers konden op de voetbalgoden rekenen."

Het Laatste Nieuws had het dan weer over "Grote broer die moeite had om in de match te komen en over de grond simpel werd weggetikt door een fris voetballend Cercle. De defensie van Club gaf in al die tijd allesbehalve een autoritaire indruk. Philippe Clement is met zijn 'snelheid' en 'wendbaarheid' een gevaar geworden voor zijn eigen vrienden."

En volgens De Morgen verdiende Cercle de schoonheidsprijs: "Cercle-coach De Boeck had zijn enthousiasme duidelijke doorgegeven aan zijn spelers en hij had er ook wat goeie raad bijgedaan. Zo is er in het Belgische trainersgild allicht niemand die beter weet hoe je statische verdedigers het leven zuur kunt maken. De Boeck heeft zijn wijsheid duidelijk doorgegeven. [AN]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties