Standard en Racing Genk pakken volle buit

Standard en Racing Genk pakken volle buit
Foto: © SC

Zaterdagavond stonden er vijf wedstrijden van de dertiende speeldag op het programma. Nadat leider Club Brugge vrijdagavond de stadsderby won, konden Racing Genk en Standard maar beter winnen. 

Beide clubs deden dat ook met het kleinste verschil. Standard versloeg Lokeren met 1-0. Het was Igor De Camargo die in de eerste helft zijn ploeg op voorsprong schoot. Ook Racing Genk won het met kleinste verschil. Mohamed Dahmane zorgde voor het enige doelpunt. De thuisploeg eindigde de wedstrijd nog met tien na een rode kaart voor Toth.

Ook Zulte Waregem deed een goede zaak. Het versloeg Moeskroen met 2-1. Sankaré en Van Nieuwenhuyze scoorden voor de thuisploeg, Tomou voor de bezoekers. Ook Moeskroen moest op het einde nog met zijn tienen verder na een rode kaart voor Charlet.

FC Brussels heeft zijn revanche beet. Het versloeg Dender zware 4-1 cijfers. De nieuwkomer in de eerste klasse komt steeds in slechtere papier terecht. Het staat nog steeds alleen laatste. Omouri, Haydock, Gorius en Bruno troffen raak voor Brussels, Munyaneza redde Denders eer.

Ook Westerlo hield de drie punten thuis. Bart Van den Eede en Jef Delen namen de doelpunten voor hun rekening tegen Sint-Truiden: 2-0. [AN]

Uitslagen:

Standard - Lokeren: 1-0

Zulte Waregem - Moeskroen: 2-1  

Westerlo - Sint-Truiden: 2-0

FC Brussels – Dender: 4-1 

Racing Genk - Charleroi: 1-0
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties