Resterende verslagen speeldag 9

Bart Hermans

Van de wedstrijden Waasland-Tienen, Antwerp-Deinze, Lierse – KVSK United,Doornik- KV Kortrijk en OH Leuven- Virton kreeg u al een uitgebreid verslag. De overige verslagen hebben we voor u gebundeld.

Geel-Beveren: 0-1
20' Snoeckx 0-1
Beveren won gevleid in het Leunenstadion van Geel. Bouchouari kreeg na tien minuten een goede kans maar hij kopte de bal eenvoudig in de handen van de bezoekende doelman Deelkens. Tien minuten later was het aan de overkant wel raak. Topschutter Ibou glipte door de buitenspelval en ga zo de assist aan voor Snoeckx. Deze knalde de 0-1 op de bordjes. De zoveelste opdoffer voor Geel dit seizoen. De kempenaars moesten duidelijk bekomen en dreigden pas terug op het einde van de eerste helft. Rolvink geraakte echter niet voorbij Deelkens. Even later kopte Van Mieghem de bal op de lat en werd de rebound door Jusic op Deelkens geknald. Na de pauze ging Geel verder op zoek naar de gelijkmaker maar ze konden de bezoekende verdediging niet echt in verlegenheid brengen. Het was daarentegen Beveren nog dat dicht bij de 0-2 kwam. Topschutter Ibou kon alleen doorgaan en Molenberghs verschalken maar gelukkig voor de thuisploeg werd de bal op de lijn weggewerkt door Bekkema. Het bleef zo 0-1 en Geel blijft troosteloos laatste.

Namen – Union: 2-2
13' Copel 1-0, 48' Buelinckx 1-1, 65' Siani 1-2, 83' Bukran 2-2

Die andere nieuwkomer Namen sprokkelde tot hiertoe meer puntjes bij elkaar. Het nam het op tegen Union. De score werd geopend na een kwartier spelen door Copel. Vlak na de rust strafte de oude krijger Buelinckx een slippertje in de Naamse verdediging af. De thuisploeg ging voluit op zoek naar een tweede doelpunt maar stootte telkens op een sterke doelman Kudimbana. Hij pareerde pogingen van Sbaa en Copel. Na alweer een flits van Buelinckx knalde Siani zijn ploeg op voorsprong. In een dol slot van de wedstrijd kon Bukran nog gelijk maken en trof Sbaa de lat.

Oostende – Olympic Charleroi: 1-1
72' Pedini 0-1, 85' Caramazza 1-1

Oostende bewees andermaal dat het veel moeite heeft met de afwerking. In het begin van de wedstrijd lieten Vandendriessche en Meyssen vroeg in de wedstrijd twee open kansen onbenut. Oostende claimde ook nog een penalty nadat Lord in een duel met doelman Delferrière tegen de grond ging. Scheidsrechter Delferrière gaf echter geen penalty maar wel een gele kaart voor Lord. De bezoekers kwamen gaande weg beter in de wedstrijd en kregen ook enkele kansen. Een twintigtal minuten voor het einde glipte Pedine aan de linkerkant door de buitenspelval en knalde de 0-1 voorbij doelman Begeyn. Oostende ging op zoek naar de gelijkmaker en slaagde daar vijf minuten voor tijd ook in. Een actie van de invallers Ehouman en Caramazza zorgde voor de 1-1 eindstand.

Hamme- Eupen: 0-1
93' Bruls 0-1

In een flauwe eerste helft kon geen van beide ploegen een open kans versieren. Net voor de rust was er dan toch even beroering in het stadion toen Vanderheyden een te zwakke terugspeelbal gaf maar Colin mistte de deviatie. Na de rust kreeg Hamme een paar kansen maar de aanvallers leken niet scherp genoeg te staan. D’Haeseleer en De Oliveira mistte voor open doel. In het laatste kwartier moest Baert enkele keren de meubels redden. Het zag er naar uit dat deze wedstrijd op 0-0 ging eindigen maar dit was buiten doelman Baert gerekend. Hij verkeek zich op een verrassende krulbal van Bruls en zo ging Eupen in de extra tijd toch nog met de overwinning lopen. Leider Hamme zet een zwakker één op negen neer.